Reklama

Reklama

Černá vdova

  • Libanon L'Attentat (více)
Trailer

Filmová adaptace mezinárodního bestselleru alžírského spisovatele Yasmina Khadraua, jenž byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků, sugestivně vykresluje morální dilema arabsko-izraelského chirurga, potýkajícího se s obviněními jeho manželky ze sebevražedného teroristického útoku. Když objeví manželčin dopis na rozloučenou, zhroutí se mu celý dosavadní svět. Čelí složitým životným otázkám, ztrácí dosavadní iluze a začíná si uvědomovat, že doposud žil v uměle vytvořené realitě, jejíž součástí byla neznámá žena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Filmserver.cz (Vratislav Šálek)

"Černou vdovu by mělo navzdory její náročnosti vidět co nejvíce lidí, protože po jejím zhlédnutí pochopí, že zlikvidovat tzv. islámské teroristy prostě nejde a bohužel s nimi nejde ani vyjednávat, protože jsou pevně přesvědčeni o své pravdě a mrtví civilisté pro ně neznamenají vůbec nic, neboť jsou…" více

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama