Reklama

Reklama

Kšeft na jeden den

  • Velká Británie The Liability
Trailer 1

Devatenáctiletý Adam souhlasí, že bude jeden den šoférem problémového partnera své matky, což ho uvrhne na 24 hodin do děsivého světa vražd, sexuálního průmyslu a pomsty ve společnosti stárnoucího nájemného vraha Roye. Když jednoho dne Adam nabourá drahé auto svého gangsterského otčíma, je donucen si tento přečin odpracovat jako řidič profesionálního zabijáka Roye, což se jeví jako jednoduchý úkol. Zatímco se Roy zoufale snaží uniknout ze světa vražd, z Adama se stává nadšený a nadějný zabiják. Dvojice se vydává na jízdu, která končí kdesi hluboko v lesích, daleko od domova. Roy nemilosrdně vyřídí oběť a následně dvojice zjistí, že byla chycena při činu. Mladá tajemná dívka se stane svědkyní vraždy a jak praví profesionální čest – i ona musí být odpravena. Zatímco se ti dva domlouvají, jak ji zabijí, svědkyně prchá i s důkazem. A začíná hra na kočku a myš, která nakonec odhaluje smrtící motivace Adamova otčíma a skutečnou identitu svědkyně, jenž se chce gangsterům pomstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

civrss 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem tak asi úplně nepochopil. Překvapuje mě totiž, co vás všechny ostatní tolik zaujalo. Kdyby hlavní roli nehrát frajer jako je Tim Roth, bylo to pro mě téměř nekoukatelné. Na to, že se jedná o britský film, který by měl chrlit buď kvalitní a suchý humor, nebo mrazící atmosféru rozhovorů, The Liability nemá ani jedno. Ani celý smysl filmu mi tak úplně nedává smysl, takže prostě nic o ničem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když máte dobrej casting, nějaká ta díra ve scénáři se snadno ztratí. A to je přesně případ Liability. Sice jsem občas zatápal, ale herci mi na to dali zapomenout. Zejména dvojka Roth-O´Connell mě bavil svým vzájemným doplňováním. Talulah Riley tomu dodala ten potřebnej ženskej šmrnc a závěrečnej výstup Petera Mullana stál taky za to. Suma sumárum solidní, lehce komediální thriller, kterej zachovává zvyklosti a atmosféru, kvůli kterejm mám britský gangsterky tak rak rád. 70% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Variácia rozprávky o zlej macoche, ktorá dáva nevlastnej dcére úlohy, zabezpečujúce jej trvalý odchod zo života. Situácia sa však zvyčajne vyvŕbi tak, že namiesto smrti dcérka nájde lásku a zlá macocha končí na druhom svete. Modifikácia je tentokrát v tom, že macochu nahrádza matkin partner a v úlohe nehodnej dcérky sa objavuje neveľmi schopný syn. Zvyšok je rovnaký. Rozprávka ale raz začas neuškodí: 41%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Britský thriller s komediálním Jackem O'Connellem. Je to vážně docela ujeté a přitažené za vlasy, ale mělo to spád, příběh je velice originální a nuda to rozhodně nebyla. Stopáž je tak akorát. Nutno podotknout, že nejzábavnější je na tom všem asi "chemie" mezi O'Connellem a Rothem, ty dva mě vážně bavilo sledovat. Některé scény hraničí s komedií, což je ohromné plus, atmosféra je (navzdory tématu) dost uvolněná a žádné nechutné / krvavé orgie se nekonaly. Z celku nejsem vyloženě nadšená, ale jako taková jednohubka je to dobré. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se všechno údajně odehrává v průběhu 24 hodin, očekával bych mnohem větší dějovej spád. Příliš se kecalo a příběh mi přišel občas ujetej, nezajímavej, ale i lehce artově laděnej (tzn. nudnej). Fakt mě ale dle očekávání pobavil Jack O´Connell v hlavní roli, to je správnej magor :) A hlavně kvůli němu jsem si vlastně Liability pustil. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V 19. minutě, kdy si Roy (Tim Roth) zapaluje doutník, je při vyndání z kufříku zřetelně vidět, že je zarovnáný a čistý, ale při dalším záběru zapalování je doutník již ohořelý. (Twyer)

Reklama

Reklama