Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 2

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další film o legendě Kung-Fu nás zavede k samému konci mistrova života. Ip již nežije se svou manželkou, ale je sám v Hong Kongu, kde opět začíná učit Win Chun. Má nejrůznější žáky, kteří mu všelijak v jeho nelehkém životě pomáhají, ale někdy i pěkně zavaří. Filmek není tak našláplý akcí jako Donnieho filmy, ale když už akce je, tak je hodně dobře provevená. Ip je vyrovnaný starý muž, ale bojovému umění pořád vládne, jak ukáže finále filmu. Herecké obsazení opět povedené. Hudební doprovod také. Za mě pěkný filmek a dávám mu 80% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavně, jak se celé sérii daří přecházet mezi jednotlivými dobami. Tento film sleduje Ip Mana v jeho pozdním věku, v době, kdy je již známým učitelem ještě známějšího Bruce Leeho. Ani v tomto filmu se s postavou Bruce nesetkáme, tentokrát vůbec. Přesto se daří vytvořit další dramatický příběh, a to opět příběh spojený s politikou, která do Ip Manova života zasahovala až příliš. Přesto stále mohl dělat to, co chtěl a co miloval. Snímek je v podstatě takovou meditací, je klidnější než ostatní filmy, což je dáno i Ip Manovým věkem. Rozhodně to není akční podívaná, kterou byste možná čekali po předchozích filmech. Když se do toho ale starý muž pustí, stojí to za to. Jen by to možná chtělo trochu jiná témata, než pořád dokola omílat ta samá. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o panu Ip. A opět se jedná o povedený snímek. Pana Ipa potkáváme v poslední kapitole jeho života. Je takový jakého znám z trilogie s Donnie Yenem. To, že tu "má jiný obličej" mi vůbec nevadí. Je to opět ten naprosto vyrovnaný, na všechny hodný a spravedlivý pán. V dnešní době vidět takovou postavu a myslet si, že třeba taková fakt byla je docela fajn. Příběhově tedy sledujeme několik posledních let jeho rozvážných kroků. A jak jinak musíme mu fandit. Akce není moc, ale když na souboje jeden na jednoho přijde, jsou vynikající. Jen finální souboj by si možná zasloužil více epičnosti. Další návštěva do života pana Ipa si zaslouží pozornost podobnou, jako má Donnie Yen a jeho filmy. V komentáři jsem několikrát použil slovo "pán" . A to hlavně proto, že jestli si někdo toto oslovení zaslouží, je to právě Pan Ip. 72 procent. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

To, že je tento film omnoho viac o ťažkom živote Ip Mana v dobe obrovskej krízy, než akčných scénach, ešte neznamená, že je tento snímok vyslovene katastrofou, ktorá by svojim predchodcom robila hanbu. Samozrejme, dôležitú rolu-nerolu hrá obsadenie hlavného "hrdinu". Anthony Wong totiž nie je Donnie Yen ... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Krom těch autentických záběrů na konci a vyprávění o sklonku Ip Manova života to bylo naprosto a takřka do detailu shodné s druhým a třetím dílem. Bez invence, bez nápadu. Naprosto zbytečné. Sestříhat všechny dosavadní 4 filmy do dvou by dávalo smysl. Tohle je jen ždímačka nápadů a to má být příští rok další, Uff. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • V samotném závěru je použit krátký archivní záběr na Ip Mana, cvičícího na dřevěném panákovi, který natočil jeho syn. (Rominator)
  • Ip Manův syn Ip Chun má ve filmu malou cameo roli, hraje majitele obchodu, který volá filmového Ip Mana (Anthony Wong) k důležitému telefonátu. (Rominator)

Reklama

Reklama