Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Talíř, talíř, viděl jsem ho, takhle velikej!!!............ Klasika, spousta gagů, srandy a vtipných dialogů. CITÁT - Já ho viděl! Dělal píp,píp,píp.............. Funes v převleku jeptišky je naprosto nádhernej. CITÁT - Ukrad mi plechovku oleje........ Nádherná je scéna okolo 70 minuty. Dunění hlav a nošení čepice kšiltem dozadu. Tato scéna vyvrcholí kropením obyvatel. CITÁT - Vlezou do talíře a .... cvak.......... Protože se jedná o náročnější trikovou komedii musíme tvůrcům alespoň trochu odpustit tu slabotu v tricích. Humor z předešlých příběhů tu stále zůstává. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dějově asi nejbláznivější (či nejodvážnější, chcete-li) díl celé série, u něhož se už znatelně projevuje efekt vaření z vody. Přesto si dobře vzpomínám, že jsem v dětství tento film bezvýhradně zbožňoval - především kvůli fantastické hudbě (obzvlášť ve scénách s létajícím talířem!) a pak, ó ano, kvůli přítomnosti vozu Citroën Méhari - byl-li hlavní atrakcí předchozích dílů Citroën 2CV proslavený díky automobilovým honičkám s jeptiškou, zde na sebe bezvýhradnou pozornost strhává právě tento revoluční vůz, byť zmíněná "kachna" se zde též objeví. Možná až někam sem lze vysledovat moji náklonnost k vozům této francouzské automobilky. Rovněž si dobře vzpomínám, že jsem se tehdy podivoval tomu, proč Cruchotovu manželku hraje jiná herečka, kam se poděla jeho dcera Nicol (která ostatně chyběla už v předchozím díle), a kde se tu náhle vzali dva noví četníci. S odstupem let nyní vidím, že právě v těchto detailech se tehdy projevilo citelné vyčerpání námětu, který už musel začít nudit. Přes to všechno si stále myslím, že je toto prostě velmi dobrá komedie, a odmyslím-li si ty protivné vady na kráse, pořád mi z toho vychází perfektní odpočinková podívaná, která baví i na opakované zhlédnutí. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Z mého opravdu mladého věku jsem si pamatoval tento díl jako můj nejoblíbenější. O pár let později (stále v dětství) jsem názor trochu přehodnotil. Mimozemšťani jsou fajn a považuju je za správně ulítlý nápad, přestože se k tomu autoři schýlili pravděpodobně kvůli nedostatku nápadů. Ale nemohu si pomoct, že tam těch scén s mimozemšťany a následky mohlo být více na úkor té pasáže s Cruchotem převlečeného za jeptišku. Je podle mě vzhledem ke stopáži přehnaně dlouhá a kvůli zápletce s emzáky až nepatřičná a rušivá, tudíž víceméně zbytečná. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To máte tak někdo si myslí, že viděl Marťany, jinej zase, že zmizela lesní hospůdka. Asi suverénně nejbláznivější díl z celé četnické série. Já si tu na rozdíl od jiných myslím, že ten nápad z mimozemšťany je dobrej, ale dal se určitě ještě využít o něco líp, ale pár scének je docela cool. Akorát, že se to tvůrcům tentokrát nepovedlo úplně ukočírovat a tak je tu i pár fórů který vyzní ve finále trošku trapně. Prostě je tak nějak celkově vidět, že nápady už tvůrcům docházeli, ale ok na nenáročný jednorázový pobavení to stačí. Já nikdy z výjimkou čtyřky nějakým extra fanouškem této série nebyl, takže tady to vidím na čirý průměr.50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto Joséfy (Maria Mauban) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1970 a auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1970. Požární auto je Berliet 770 KB a auto Monsiňora je Mercedes-Benz 230.6 Lang [W114] z roku 1974. (frolish01)
  • V roku 1979 bol film najziskovejším vo Francúzsku, čo sa týka zárobkov v kinách. (Arsenal83)
  • Mimozemšťané jsou zde charakterizováni jako roboti s kovovou kostrou, lidsky vypadajícím obalem a schopností měnit podobu a hlas. O pět let později se objevil podobný typ robota (T-800) ve filmu Terminátor (1984). (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama