Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle četník už není tím staým dobrým četníkem, na kterého jsem se těšil vždy, když ho měla dávat televize. V nejlepším se mělo skončit a tak je škoda, že vznil ještě jeden díl a to tenhle. Tohle si Pan komik nezasloužil. Neříkám, že jsem se nebavil, to naopak. Jenomže když jej srovnáme s ostatními díly, tak to jsou nebe a dudy. Co se týče scénáře, ten mě narozdíl od ostatních dílů nezaujal. Film stoupá a padá pouze s de Funesem. První hvězda za de Funese, druhá za některé pěkné četnice a třetí z nostalgie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je snazší věnovat se na Francouzské riviéře alpinismu, nebo odsloužit jako policistka v terénu celý den na vysokých šteklech? Pokud je to první rektální a stará se Ludvíček Maryvonne Cruchot, tak je určitě těžší četničení v lodičkách.. Au revoir mistra sice přinese dost hluchých míst, ale i pár těch, co zůstanou v paměti navždy (třeba jízda velebné matky v odlehčující se CV dvojce, na kterou nemá ani Dom Toretto). Ten motiv při jakože dramatických scénách trošku působí jako krádež kultovního Colombierova motivu z Lovce hlav.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmu hlavne neprospieva, že Louis de Funès nevyzerá veľmi zdravo. Tento diel už vyjsť nemusel, netvrdím že škodí celej sérií ale čaro žandárov je preč, nová stanica, nový počítač, nové spolupracovníčky, všetko je veľmi nové a to nebol dobrý ťah. Ani herecké výkony nie sú to, na čo som bol zvyknutý, toto si proste môžete aj nechajte ujsť a budete mať na žandárov lepší názor. Úplne to nezatracujem, ale všetkého veľa škodí. Žandárky sú celkom pekné, takže aspoň na to sa dá pekne dívať. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru (Jérôme Gerber) po smrti Louise de Funèse (Ludovic Cruchot) prozradil jeho filmové manželce Claude Gensac (Josépha Cruchot), že de Funès byl do ní tajně zamilovaný. Ona byla ale velice překvapená, protože si nikdy ničeho nevšimla. (raininface)
  • France Rumilly, ktorá hrala vo všetkých šiestych častiach série o žandároch mníšku Clotildu, v skutočnosti získala základné vzdelanie v kláštore. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama