Reklama

Reklama

Show

  • USA Show
všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1922, 24 min

Obsahy(1)

Larry Semon je zaměstnán jako jevištní technik ve varietním divadle. Má na starosti různé stroje jako větráky, pumpy, sklenice s nitroglycerinem, navíc je pomocníkem kouzelníka. Je zamilovaný do první dámy souboru a když ji obdaruje kyticí, umaže ji celou inkoustem. Když Larry spustí větrák a herce a obecenstvo pokryje oblak černých sazí, rozhodne se divadelní manažer Oliver Hardy ukrást hlavní hvězdě šperky. Nastane honička, kdy všichni honí Hardyho a odehrává se snad ve všech možných dopravních prostředcích. (curil)

(více)

Recenze (5)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: neuvěřitelné množství akčních scének MINUS: Stan Laurel tady skutečně nehraje/// Shrnutí: Méně zábavná, více akční groteska, kdy je až s podivem jak odvážní byli tvůrci při akčních scénách především s vlakem. V němém filmu jsem zatím více destruktivních scén neviděl. Zápletka je jednoduchá. hudba je standardní, neruší./// Celkem 63%/// ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První půlka mne nebavila, ale jakmile lupič ukradl šperky, už mne to vtáhlo a tolik kaskadérských kousků na tu dobu! Nějaké šarvátky, honičky... a hodně jsem se pobavil, přes celej byt se nahlas zasmál. Zejména když vlak vyjel z toho tunelu. A pointa na konci mne úplně dostala! Do toho hraje příjemná hudba a má to atmosféru. Úžasná práce, bylo to výborné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krátká dvacetiminutová groteska, ve které Stan Laurel nehraje, Oliver Hardy hraje vedlejší roli jevištního uvaděče, ze kterého se vyklube zloděj šperků. Jenže místní pomocník Larry Semon to jen tak nenechá a stíhá Hardyho i jeho partu jakýmikoli dopravními prostředky, aby na konci šperky odvážně zachránil. Jenže konec může být i jiný, než se původně zdá. Groteska zaujme hlavně slušnými kaskadérskými kousky spojenými s vlakem, motorkami, auty a dalšími možnými dopravními prostředky. Jinak to moc vtipné nebylo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy měli na kontě rozhodně lepší filmy. Laurel dokonce snad údajně v tomto filmu nehraje. Přiznám se, že jsem tak dokonale jednotlivé herce nerozeznal. Respektive Hardyho jsem poznal hned, toho těžko přehlédnout. Film postrádá velkou zábavnost, spíše je zajímavý kaskadérskými kousky. Běhaní a následná rvačka na střeše, padání z mostu, rozflákání baráku na kolečkách. Nebo těsné přejíždění před vlakem. Na tehdejší dobu velmi nápadité. Bohužel i příběh je slabší. ()

Reklama

Reklama