Reklama

Reklama

Yves Saint Laurent: spalující láska

(TV film)
  • Francie Yves Saint Laurent - Pierre Bergé, l'amour fou (více)
Trailer

Obsahy(1)

Život, dílo a jedinečná sbírka umění legendárního módního návrháře očima jeho celoživotního partnera Pierra Bergé.  Celovečerní dokument režiséra Pierra Thorettona je velmi vytříbeným, působivým a zvláštním vyznáním lásky. U příležitosti aukce obrovské sbírky uměleckých předmětů z pozůstalosti legendárního francouzského módního návrháře vzpomíná jeho celoživotní partner a manažer Pierre Bergé na společný život. Nejde o nic skandálního. Bergé s racionalitou sobě vlastní rekapituluje život svého bohémského druha a konstatuje, že kdyby to byl on, kdo by zemřel první, Yves by společnou sbírku nikdy neprodal, protože by se nedokázal rozloučit se žádným z obrazů, sošek a různých jiných věcí, protože pro něj to byly zhmotnělé vzpomínky. Jedinou emocí, kterou se podařilo Thorettonovi na Bergého tváři zachytit, je vzrušení z lítého aukčního souboje mezi zájemci. Přesto je film nevšedním zážitkem, a to zdaleka ne jen pro ty, kdo se zajímají o módu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

sheen 

všechny recenze uživatele

Krásná zpověď a zavzpomínaní Pierra Bergé o jeho životní lásce, o jednom z nejzásadnějších módních návrhářů haute couture co kdy žil. Ta aukce byla šílená, neskutečné částky. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Yves Saint Laurent byl geniální. Spalující láska ale nesleduje jeho život a práci tak zevrubně a detailně, jak bych si přál a spíše funguje jako rozloučení Pierra Bergé s jeho milovaným partnerem a všemi symboly, které mu ho připomínali. Nelze dílu upřít, že YSL nepřibližuje, člověk s i na konci může říct, že ho poznal, ale za člověka má mluvit i dílo a celý kontext jeho ovlivňování módního světa, které zde bylo vynecháno a ponecháno samostudiu. Příště širší pohled na svět haute couture a jednoho jejího symbolu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama