Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka, sen nebo noční můra? Mladý romantik Max (Vincent Cassel) bydlí v Paříži a rád flirtuje, ale rozhodl se oženit. Jednoho dne zahlédne přes sklo telefonní budky Lisu (Monica Bellucci) - okouzlující dívku, s níž před dvěma lety prožil vášnivý vztah. V okamžiku zapomene na všechno, plánovanou cestu do Tokia i na svou snoubenku Muriel. Posedlý Max Lisu pronásleduje a ukryje se v jejím bytě. Je tam však přistižen dívkou jménem Alice, která je Lise podezřele podobná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* I když chápu, že chtěl tento film vyprávět romantický příběh svým neotřelým způsobem, který dokáže kupodivu dost lidí ocenit, tak já se k nim rozhodně nepřipojím. Nemám podobný styl vyprávění rád a dělá mi problém mu rozumět. Mysteriózní motiv si můžete taky někam strčit a slintat u krásných hereček taky nemusím. Můžou být rádi, že jsem vydržel třičtvrtěhodiny a pak pro klid srdce poslední čtvrthodinku kvůli blbé pointě. Nechám si přejít chuť i na stejně chválený americký remake a soustředím se na normálnější filmy - tenhle art mě opravdu nebere a dvě hvězdy jsou opravdu maximum [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Gillese Mimouniho byl pro mě zajímavou filmovou lahůdkou. I když by se někomu mohlo zdát, že zápletka celého příběhu je moc složitá, než jak jsme běžně zvyklí u jiných filmů, tak právě i v tom je originální, jen to chce trochu víc pozornosti. Díky Lise, Maxovi, Alici a Lucienovi za to, že jsem s nimi mohla strávit chvilky plné rozbouřených citů, lásky, poznání, ale i zklamání. Téměř poetický film, kde se nenásilnou formou prolíná současnost s minulostí, mnoha náhodami, kterých bylo skutečně docela dost, byl přesto skvělý. A já se těším, že snad jednou v budoucnu uvidím nějaký další Mimouniho počin. Skvělé herecké obsazení od známého Vincenta a Monicu až po docela neznámou, ale taky výbornou Romane Bohringer. Příjemné překvapení a více takových vztahových filmů bych brala hned. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Možno ma pár ľudí ukamenuje, možno nie, ale ako tu čítam, tak sa asi s väčšinou zhodnem na tom že Wicker park je o dačo lepší ako tento originál. Hlavne ten koniec ! áno tu je trošku viac tajomnosti, Európy, kde Európsky divák má rad neurčité konce, zatiaľ čo USA divák má rád happy end ... tiež sa zaraďujem skôr do toho Európskeho diváka ale ako sa vraví výnimka potvrdzuje pravidlo ... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O tom, že Wicker park je remakem francouzského L'Appartement jsem se dozvěděl až dlouho po tom, co jsem jej několikrát viděl. Není proto divu, že jakmile jsem se tuto (pro mě) novinku dozvěděl, ihned jsem si původní film sehnal a zkoukl. DÁLE SE MOHOU VYSKYTOVAT SPOILERY! Film je rozhodně pomalejší (řekl bych evropštější) a možná to je tím, jak moc mám rád Wicker park, ale zkrátka ten "americký drive" se mi asi zamlouval více (většinou tomu tak u mě bývá naopak) - toto ale není veliká výtka, spíše takový fakt. Ústřední trojúhelník Cassel - Bellucci - Bohringer je obsazen skvěle (Cassel je vážně charismatický a Bellucci je prostě kráska s nohami až na zem - Bohringer jsem dosud neznal, ale do role padla dokonale). V průběhu filmu jsem byl "díky" znalosti děje připraven o momenty největších překvapení - což ale vedlo k šokujícímu závěru, který jsem tedy opravdu nečekal (říkal jsem si "počkat, počkat.. proč jede za ní?"). Asi lepší uchopení lidské duše, přesto musím říct (a už cítím tvrdost těch kamenů, které se na mě sesypou), že Wicker park si mě získal víc (jen o drobný stupínek). Možná to je tím, že jsem si ho tak oblíbil a L'Appartement prostě přišel až po něm - možná ne.. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel za mlada, Bellucci ešte vo vynikajúcej forme a debutujúci režisér Mimouni (ktorý ako pozerám sa už k filmu nedostal) sa nám snažia prerozprávať príbeh o osudovej láske, ktorá nemala priestor k naplneniu. Počas úvodnej štvrť hodiny filmu registrujem mysterióznosť, ďalej ako sa príbeh rozuzľuje badám prvky romantiky až drámy, čo nakoniec vyústi v mierne rozpačitý záver, ktorý takémuto filmu vôbec nesadne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Monica Bellucci se při natáčení dala dohromady s hercem Vincentem Casselem, po třech letech se vzali a mají spolu dcery Devu a Léonii. (Roman.Ticka)
  • Podľa slov autora Gillesa Mimouni je jednou z ústredných tém filmu čas. Postava Maxa Mayera stvárnená Vincentom Casselom sa totiž nevie rozhodnúť medzi troma ženami, z ktorých jedna predstavuje minulosť a ďalšie dve prítomnosť a budúcnosť. Cieľom autora bolo vytvoriť modernú poviedku pretavenú do netradičného thrilleru bez zbraní a policajtov, ktorého tempo udáva predovšetkým sentiment. (0verseer)

Reklama

Reklama