Reklama

Reklama

Vražedný dech

  • USA Hold Your Breath
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina přátel se vydává o víkendu kempovat, vše jde zatím podle plánu, do okamžiku, kdy se ocitnou na místě. Jeden z přátel odmítá dodržovat zvyklosti staré pověsti. A původně pohodový víkend se mění v holý boj o přežití. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asylum a jejich první kinofilm.....A horší film si vybrat nemohly, vždyt natočily plno lepších filmů, tak proč tam dát takovýhle nevýrazný sračkový film. Je to prostě teen vyvražďovák o partě mladejch lidí kteří tu jsou až nesnesitelně nesympatický, hlavně co se hlavních hrdinů týče, co nezadržely dech když projely okolo hřbitova a tak do jednoho vstoupila duše vraha. Je to blbost a taky v mnoha případech vypadá až amatérsky. Otázkou je proč sakra tohle? Herci nehrají jen stojej, kecaj a dělaj hovno(A ty jejich vtipy byly fakt šílený.) jako celej film. A konec? Konec je samozřejmě otevřenej pro pokračování které snad nevznikne. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Režisér se později proslavil hororem Shark Season (jeden z nejhorších žraločích hororů co kdy vyšel) režíroval i dva filmy s Brucem Willisem tohle je jeho jeden z prvních filmů co režíroval. Už na začátku jde vidět s jakou sračkou máme co dočinění sledujeme popravu chlápka v roce 1950 cosi. Ačkoliv je zakázáno u poprav natáčet a fotit Asylum a režisér to neřeší a je zde chlápek co vše fotí popravovaný vrah zde zabije jednoho policajta všem je to úplně u prdele a nikdo mu nepomůže tak, že on začne mlet jakési  biblické sračky a vypichne si oko a oni ho pak popraví posuneme se do současnosti . Tak, že sledujeme 3 páry a jednoho hulibrka co jedou kempovat. Po cestě jedou přes hřbitov kde jedna ženská řekne , že musí zadržet dech nebo se stane něco špatného oni to udělají, ale hulibrk si chce zahulit tak do něho vleze duch toho vězně  a postupně se tam zabíjejí. Konec je strašný digibordel i na Asylum  Je to blbé a zápletka je vykradená z filmu Shocker (převtělování duše vraha do jiných lidí)  nebo třeba Seed od Bolla (poprava vězně co nějak žije) . Triky vypadají příšerně a o hercích škoda mluvit.   20 procent ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nesmírně poučný horor. Až totiž někdy pojedete kolem hřbitova, budete už poučeni o tom, že máte zadržet dech. Podle staré pověsti by se do vás mohl vtělit zlý duch, kterého nechtěli ani v pekle. Naopak klidní můžete být, když zvolíte "pěškobus". To na vás duchové nemůžou. Všemu předchází poprava masového vraha, ke které dojde v padesátých letech. Střih. Ocitáme se v současnosti, ve které parta mladých lidí odjíždí na víkendové kempování, když tu náhle projíždějí kolem hřbitova. Patrně nejchytřejší blondýna ze všech všechny ostatní v autě varuje, aby zadrželi dech (aha, odtud tedy pochází originální anglický název filmu), jinak inhalují nějakého zlého ducha, který obchází kolem hřbitova. I přes včasné varování se kdysi popravený duch šíleného, maniakálního vraha, mezi skupinku vetře. Škoda, že film tak často střídá ryzí amatérismus s něčím, co vykazuje náznaky kvality, ale kvalita to přímo není, ale přesto to nijakým způsobem neuráželo moje hororové bunky. Jinak nápad s inhalací ducha, a jeho častým stěhováním z těla do těla, je vzdáleně srovnatelný, i co do naivity, s výměnou mozků v bláznivé české komedii "Pane, vy jste vdova!". Jen toho humoru je málo (a když tak nechtěného), teče přitom podstatně víc krve, a zvláště se film specializuje na vydloubávání očí, protože takové kvantum "dloubanců" jsem zatím v žádném předchozím hororu neviděl. Herecké obsazení hraje místy až příšerně, ale právě nad jejich výkony je možné se pobavit. Lákadlem je Katrina Bowden, která si už na účinkování v hororech zvykla, ale nahota jí ještě dělá problémy, protože na rozdíl od svých dvou kolegyněk, se nesvlékla. Režisér, a scénárista Jared Cohn je tak trochu laciný provokatér, který ve svých pokleslých režijních počinech jede na první signální a nějakou špetku talentu i režijní originality má, ačkoliv zde využíval množství osvědčených hororových postupů, at už jde o prostředí opuštěného popraviště, které překvapivě využil jen pro erotickou scénu, nebo prostředí lesa, ve kterém došlo na noční finále, ale vše inklinuje k amatérismu. S technickou úrovní jsem se spokojil. Gore není digitalizované a vypadá solidně. Kromě vydloubaných očí, v němž režisér našel velkou zálibu, všechny ostatní způsoby vraždění ustoupily do pozadí, což je dost překvapivé, vzhledem k úvodnímu výčtu různorodých vražd, kterých se odsouzenec dopustil. Vytratila se z toho vražedná pestrost. Film přinejmenším nenudí, ale příliš napětí jsem si u něj neužil. Vlastně jsem se nad tou stupiditou bavil a ani jsem nezadržoval dech. Mé hodnocení: 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenár sa dá spichnúť všelijako. Netreba talent, logickú dispozíciu ani diplom. A týmto spôsobom sa v The Asylum tvoria filmy. V tomto prípade tie hororové ( ak teda nejde o Found Footage žáner ) potrebujú nabúchaných borcov, sexy cicane a nejakú tú paranormal hrozbu, aby sme sa my diváci mali dôvod báť. Až na tie šortkovité vlastníčky šukaniahodných rodidiel, ide o ďalší vražedný zárez do hororového žánru. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hooodně podhodnocenej film, skoro mi přijde, že lidi tomu sázej odpady a 1* jen proto, že je to od studia Asylum. Skoro pořád se něco děje, herecké obsazení na tento typ filmu v pohodě, nápad s legendou fajn, nějaká ta erotika, nějaké to gore, prostě absolutně nenáročná pohodovka jakých je sice hromada, ale řadil bych jí k těm povedenějším. Komu nevadí béčkové až céčkové horory na jedno kouknutí, ten se na to může směle mrknout a navíc zjistíte, proč máte zadržovat dech když jedete kolem hřbitova. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama