Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Jacques Deray je mistr nejen akčních záležitostí, ale i nervy drásajících dramat (obojí později dokonale propojil v legendárním Profesionálovi). Nádherné prostředí vily s bazénem versus složité vztahy jejích obyvatel. Odporně sebevědomý cápek Harry (Maurice Ronet), neúspěšný spisovatel Jean-Paul (Alain Delon), oddaná Marianne (Romy Schneider po sérii slaďáků konečně v pořádné roli) a nevypočitatelná Penelope (Jane Birkin). A opět můj oblíbený Paul Crauchet ve vedlejší roli. A ten konec… Víc si snad ani nelze přát. (více zde) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V prvom rade psychologická dráma, časom aj detektívka, kde sa ale ten psychologicko-dramatický prvok ešte viac umocňuje. Asi som vzhľadom na popularitu filmu očakával viac, Bazén sa cez tie dve hodiny niekedy tiahol, ale zase sme mohli o to viac obdivovať výkony všetkých hercov, predovšetkým Romy bola veľmi presvedčivá. Chápem, že na konci 60. rokov bola celá Európa hotová z toho, že v jednom filme hrajú Deloin a Schneider milencov a obnažujú svoje telá, samozrejme v rámci normy. Inak ide o príbeh nevyrovnaného playboya, ktorý nevie, ako si vyriešiť vlastné komplexy. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já prostě podobný typ filmu miluju. Miluju, když dramatickou scénu nezvýrazňuje hudba, ale jen pohledy očí. Samozřejmě na tohle je potřeba herecký extratřídy, ale to v případě Alaina Delona a Romy Schneider je samozřejmost. Navíc jsou to nejen mimořádní herci, ale i krásní lidi. Při pohledu na Delonovu postavu jsem rád, že jsme se sprchoval před filmem, protože vidět se po filmu....no, prostě nerad chytám mindrák těsně před spaním. Stejně obdivuju holky, když koukají na Delona a pak jdou a dají pusu tomu svýmu nedelonovi v křesle, s lahváčem v ruce. A Romy ? Jak by řekl kůň "pffrrrr". Herecký koncert a dusnou atmosféru nedělají jen herci, ale i vynikající práce Jacques Deraye, vzpomeňme třeba na Povídku o policajtovi, on prostě tohle umí dokonale. Jacques Deray by totiž i z dvouhodinovýho záběru na hovno, dokázal udělat drasťák. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bazén ako taký je príjemná zábava a osvieženie. Na chvíľu, ak je s kým k nemu ísť, a ak je na koho sa pozrieť. Trochu čosi vzťahové riešiť. Sem-tam si začľapkať. No na dve hodiny je tohto zúfalo málo. A tak sa letné prevaľovanie pri bazéne obohatilo o krimi líniu riešenia vzťahového štvoruholníka. Ale nestačilo to. Vo výsledku je bazén príliš strnulý, scenáristicky chudobný a celkovo tak prihlúply, že to celé nemohlo byť myslené ani vážne, ani ako irónia prázdneho prežívania. Jednoducho: priemerný film s ikonickými hercami svojej doby, ktorý za opakované pozretie nestojí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přitom se tady vlastně vůbec nic nestalo. Slušná atmosféra, výborné herectví, krásná Romy a ještě pěknější Jane Birkin, k tomu Delon v nejlepších letech a Maurice Ronet jako záporák, solidní dabing ČT, tenhle film si buď pronudíte nebo docela pěkně užijete. Zkusíte-li to druhé, počítejte prosím s tím, že v tomto filmu je téměř vše nevyřčené, a vy jste ti, co si domýšlí a namáhají fantazii. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Bol to prvý z deviatich filmov, ktoré Delon a režisér Jacques Deray spoločne natočili, a jediný, ktorý Delon neprodukoval. (Arsenal83)
  • 114-minútové medzinárodné vydanie je kratšie ako francúzska verzia, malo tiež trochu inú úpravu. (Arsenal83)
  • Díky tomuto filmu se Romy Schneider stala hvězdou francouzského filmu, francouzskému publiku se líbila nejen ona, ale překvapivě také její německý přízvuk. (Snorlax)

Reklama

Reklama