Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

Dr.Ummer 

všechny recenze uživatele

Skvělý český pořad světové úrovně. Každý host je neuvěřitelnou osobností, která se dělí o své úžasné schopnosti, znalosti, vědomosti nebo velmi silné příběhy. Každý díl je skutečně obohacující. Kvalitu pořadu udržuje tým skvělých techniků, rešeršistů a dalších. Korunu tomu nasazuje vždy skvěle připravený a charismatický Daniel Stach. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Výjimečný moderátor, neobvyklá témata, jedineční hosté (špičky ve svých oborech, kapacity, nositelé řady ocenění včetně Nobelových cen)...pořad, který rozum neuráží a přičiňuje se k vyvracení zakořeněnému kultu lidí, které minulý režim stavěl na piedestal a zvráceně oslavoval převlečenou podprůměrnost. Pořad, jenž přetváří názor na společnost, na skutečné (staronové) elity. ___ Přeji Danielu Stachovi neutuchající energii a zápal. Svým konáním dělá společnosti neocenitelnou službu, kterou si evidentně rovněž užívá. Není nad to, když je vám práce koníčkem. ()

Reklama

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů v naší veřejnoprávní televizi. Zajímaví hosté, připravenost a kultivované moderování Daniela Stacha. Uvítala bych v ČT více prostoru pro podobnou interaktivní publicistiku. Včera jsem v repríze sledovala vynikající díl, u kterého jsem se i skvěle bavila! Hostem Hyde Parku Civilizace byla Markéta Pravdová z Ústavu pro jazyk český Aademie věd ČR. Přechylovat nepřechylovat, psaní písemností...i dotazy na vyjmenovaná slova. Zdaleka ne všechna se učí ve škole! Internetová jazyková příručka Ústavu pro jazyk český ( http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=100 ) uvádí pod písmenem P tato vyjmenovaná slova: pýcha (pyšný, pyšnit se, zpychnout, pýchavka, pych, přepych, Přepychy), pytel (pytlovina, pytlák, pytlačit), pysk (pyskatý, ptakopysk, Solopysky), netopýr, slepýš, pyl (opylovat), kopyto, sudokopytník), klopýtat (klopýtnout), třpytit se (třpyt, třpytivý, třpytka), zpytovat (jazykozpyt, nevyzpytatelný), pykat (odpykat), pýr (pýřavka), pýří, pýřit se (zapýřit se, pýřivý, čepýřit se), pyj; Chropyně, Pyšely, Spytihněv. Nakladatelství Academia letos vydalo publikaci "Akademická příručka Českého jazyka" s podtitulem Mnohem víc než PRAVIDLA českého pravopisu, která vychází právě z této internetové příručky. Vřele doporučuji nejen milovníkům češtiny:-)! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší publicistický pořad současnosti. Velmi dobrý výběr hostů zaručuje náhled do aktuálních témat vědy a techniky. Mezi hosty bývají i nositelé Nobelových cen. Vysoká úroveň je zajištěna perfektním moderátorem. Daniel Stach, nejen že je vždy výborně připraven, navíc má schopnost pohotově reagovat a dokáže pojmout informace z širokého spektra vědních oborů. K tomu je pro diskuzi s hosty vybaven výbornou angličtinou. Jeden díl tak máme téma kvantovou fyziku a objevení Higgsova bosonu, druhý je mise Apollo, třetí výzkum kosterních pozůstatků Karla IV atd. No a nejlepší na tom je, že každý díl je zajímavý a zábavný. Vřele doporučuji. ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu ide pravdepodobne o najkvalitnejšiu pôvodnú tvorbu v "československom" regióne. Daniel Stach robí záslužnú činnosť a prináša na TV obrazovky skutočne dôležité, no najmä skutočne zaujímavé témy. Mimo to vo mne vzbudzuje nádej, že ani v budúcnosti nezmizne zo spoločnosti typ zvedavého intelektuála. Ďakujem Českej televízii za to, že je. A pánu Stachovi za to, že pomáha napĺňať moju nenasýtiteľnú zvedavosť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama