Reklama

Reklama

Epizody(22)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní komentář z 8.4.2015: Na jednu stranu propracovaný, originální kriminální sci-fi seriál se zajímavými, vyvíjejícími se postavami a skvělým záporákem, na stranu druhou ukecaná nuda plná existencialistických, morálních psychožvástů. Ale já se přece jenom přikloním k té první straně, zamhouřím oči nad nedostatky a řeknu, že se rozhodně jedná o povedenou podívanou, neboť byla natolik napínavá, akční a dostatečně zajímavá, aby si udržela mou pozornost i přes všechno to "prázdné" mluvení a usuzování. Animace pěkná, stejně tak soundtrack, na oba openingy i endingy jsem si musela chvíli zvykat. 8/10 ()

dudo24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne, veľmi unikátne anime. Hneď mi zapadá do kategórie Ghost in the Shell a filmy od Satoshi Kon. Prezentovaný svet bol premyslený a veľmi realistický, z hľadiska potenciálnej budúcnosti našej spoločnosti. Dej sa neustále držal hlavnej linky, bez zbytočných odbočiek alebo nepodstatných nadľahčujúcich scén. Postavy nedostali veľmi precízne rozpitvanie, ale všetky ich činy a dialógy nám dali dostatočne veľký náhľad aby sme ich spoznali. Nech som presnejší, boli aj postavy ktoré nedostali až tak veľa priestoru. Prezentovaný dystopický svet bol, ako som spomínal, veľmi uveriteľný a o toľko viac desivý. Scény, ktoré ukazovali, ako táto spoločnosť stratila základné ľudské pudy a práva na ne, boli skvelé a vyvolávali vo mne znepokojenie. Hlavní hrdinovia mali svoje osobnosti, ale takisto aj hlavný antagonista. Sociopatický, excentrický, ale jeho cieľ nebol cudzí. A to rozuzlenie celého diania bolo spravené skvele, zase raz s veľmi rozumným základom v realite, čo sa rozhodovania postáv týka. Jediné negatívum, čo mi napadá, sú menej zaujímavé počiatočné epizódy oproti zvyšku, konkrétne od druhej po piatu. Nie je to teda na 100%, ale päť hviezd anime dám. Som zvedavý, čo prinesie ďalšia sezóna. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozvážnější úvod se zúročil v plasticky prokreslených postavách, z nichž žádná nebyla do počtu, stejně jako v netriviálnosti uspořádání hi-tech světa s jeho (totálním i totalitním) potíráním kriminality. Některé akční epizody strhly (i díky výborné hudbě), jiné testovaly udržení pozornosti sáhodlouhým filosofováním a psychologizováním nad morálkou, systémem, svobodou volby (zvláště po odhalení zvrácené, kapku za vlasy přitažené podstaty řídícího systému Sibyla). Rozhodně jde o kvalitní, propracované cyberpunkové anime (nemálo evokující GitS:SAC), které nemělo daleko k 5. hvězdičce. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama