foto

Tomokazu Seki

  • nar. 8.9.1972 (46 let)
    Tokio, Tokyo, Japonsko

Biografie

Tomokazu Seki patří už více než 15 let k nejpopulárnějším a nejosazovanějším seiyu v Japonsku. Narodil se 8. září 1972 v hlavním městě v Tokyu. Jeho hvězdná dabérská anime kariéra začala v roce 1993, kdy si připsal několik menších rolí, ale i ty stačily, aby si jeho talentu dabingové anime společnosti všimly a začaly ho ještě více obsazovat.

Je velmi těžké určit, která z desítek možná i stovek rolí ho proslavila nejvíce, tohle subjektivní hodnocení se pokusím v krátkosti zúžit na jeho nejslavnější role. V roce 1995 dostal nemalý prostor ve Fushigi Yuugi, kde nadaboval Chichiriho. Tahle role a další, které předcházely, ho vynesla k jeho největší slávě, která se datuje od přelomu tisíciletí až do dnešních dnů. Dále musím vypíchnout roli Shindou Shuichi ze známého Gravitation z let 2000, Shinbo Hiromu z komedie Chobits z roku 2002, Takayanagi Masatakua ze světově známého anime Tenjou Tenge z roku 2004.

Jednoznačně mezi jeho TOP 5 nejslavnějších postav, kterým propůjčil hlas je určitě voják Sousuke Sagara z celosvětově populárního anime Full Metal Panic, které se dočkalo dalších dvou veleúspěšných pokračování, kde opět promlouval Sagarovým hlasem právě Tomokazu Seki. K oněm nejslavnějším také jistě patří opět třídílná anime série Nodame Cantabile z prostředí vážné hudby, kde propůjčil hlas hlavnímu hrdinovi Chiaki Shin'ichimu. V česku ve velmi populárním anime Fate/Stay Night (2006) a jeho několik pokračování Fate/Zero z roku 2011 a 2012 nebo Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works z roku 2014 zapůjčil svůj nenapodobitelný hlas charismatickému Gilgamešovi. Jeho hlas je taktéž spojován s postavou Shirahami Kenichiho z anime Shijou Saikyou no Deshi Ken'ichi a jeho několik epizodních pokračování.

Těch známých i méně známých rolí by se daly počítat na desítky, ale tyhle snad patří k jeho nejslavnějším. Tomokazu seki také hraje na divadle a zpívá. Jeho hvězda stále neuvadá a my se můžeme jen těšit na jeho další práci.

Roby

Herecká filmografie

Filmy

2019 Eiga Doraemon: Nobita no gecumen tansaki
Gekidžóban Fate/Stay Night: Heaven's Feel II. Lost Butterfly
2018 Eiga Jókai watch: Forever Friends
Gekidžóban Infini-T force: Gaččaman – Saraba tomo jo
Gekidžóban Ultraman Geed: Cunagu ze! Negai!!
Usuzumizakura: Garo
2017 Cardcaptor Sakura: Clear Card hen – Sakura to futacu no kuma
Eiga Doraemon: Nobita no nankjoku kačikoči daibóken
Eiga Jókai watch: Shadow side – Oni'ó no fukkacu
Fullmetal Panic! (Director's Cut)
2016 Eiga Jókai watch: Sora tobu kudžira to double no sekai no daibóken da njan!
Gekijô-ban Kamen Raidâ Gôsuto: Hyaku no Eyecon to Gôsuto Unmei no Shunkan
2015 Eiga Doraemon: Nobita and the Space Heroes
Eiga Jókai watch: Enma daió to icucu no monogatari da njan
Gekidžóban Jowamuši Pedal
Hero Company
Jowamuši Pedal Re:Road
Psycho-Pass: film
Šówa genroku rakugo šindžú
2014 Eiga Doraemon: Šin Nobita no daimakjó – Peko to gonin no tankentai
Eiga Jókai watch: Tandžó no himicu da njan
2013 Ansacu kjóšicu
Eiga Doraemon Shin Nobita No Uchukai Takushi
Eiga Doraemon: Nobita no himicu dógu Museum
Eiga Precure All Stars New Stage 2: Kokoro no tomodači
Fairy Tail x Rave
Gekidžóban Steins;Gate: Fuka rjóiki no déjà vu
Jozakura Quartet: Cuki ni naku
Sket Dance
Sword Art Online: Extra Edition
Tokumei sentai Go-Busters vs Kaizoku sentai Gokaiger: The Movie
2012 Eiga Doraemon: Nobita to kiseki no šima
Kaizoku sentai Gôkaijâ vs Uchuu keiji Gyaban the Movie
Kamen Rider × Super Sentai: Super Hero Taisen
Persona 4 The Animation: The Factor of Hope
Steins;Gate: Ōkōbakko no Poriomania
Uchû keiji Gyaban: The Movie
2011 Carnival Phantasm
Eiga Doraemon: Šin Nobita to tecudžin heidan – Habatake tenšitači
Gekidžóban Sengoku Basara: The Last Party
2010 Air Gear: Kuro no hane to nemuri no mori - Break on the Sky
Beelzebub: Hirotta akačan wa daimaó!?
Fate/stay night
Gekidžóban Fate/stay night: Unlimited Blade Works
Haruka naru toki no naka de 3: Owarinaki unmei (TV film)
Jozakura Quartet: Hoši no umi
2009 Eiga Doraemon: Šin Nobita no učú kaitakuši
Evangelion šin gekidžóban: Ha
Gekidžóban Duel Masters: Lunatic God Saga
Gekidžóban kamen raidá dekeido: óru raidá tai daišokká
Nodame Cantabile OVA
2008 Eiga Doraemon: Nobita to midori no kjodžinden
Lucky Star OVA
2007 Eiga Doraemon: Nobita no šin makai daibóken – Šičinin no mahócukai
Evangelium: 1.11 Monstrum
Haruka naru toki no naka de 3: Kurenai no cuki (TV film)
Initial D: Battle Stage 2
Tecudžin 28 gó: Hakučú no zangecu
2006 Doraemon - Nobitův dinosaurus
Fullmetal Panic! The Second Raid
Gekidžóban Haruka naru toki no naka de: Maihitojo
Genšiken
2005 Eiga Futari wa Precure Max Heart 2: Jukizora no tomodači
Stratos 4 Advance
Tenjō tenge: Ultimate Fight
2004 Akane Maniax
Eiga Doraemon: Nobita no wan njan džikúden
Kidó senši Gundam SEED: Haruka naru akacuki (TV film)
Stratos 4
Tokio daigaku monogatari
2003 Guitar o motta šónen: Kikaider vs Inazuman
Hadžime no ippo: Champion Road (TV film)
Hadžime no ippo: The Fighting! – Kimura Tacuja vs Mašiba Rjó
Haruka naru toki no naka de 2: Široki rjú no miko
Hicudži no uta
Kanon kazahana
Triangle Heart: Sweet Songs Forever
2002 Gate Keepers 21
Gekidžóban Geisters: Hikari no šó
Gekidžóban Geisters: Inoči no šó
Haruka naru toki no naka de: Adžisai jumegatari
Initial D: Battle Stage
Kikó heidan J-Phoenix PF Lips šótai
One Piece: Chinjō shima no chopper ōkoku
Pokémon navždy
Space Pirate Captain Herlock: Outside Legend – The Endless Odyssey
Vandread: Gekitóhen
You're Under Arrest: No Mercy!!
2001 Fušigi júgi: Eikóden
Initial D: Extra Stage
Initial D: Third Stage
Inuyasha - Toki o koeru omoi
Kikaider 01: The Animation
Real Bout High School
Vandread: Taidóhen
2000 Amon: Devilman mokushiroku
Escaflowne
Gekidžóban Cardcaptor Sakura: Fúin sareta Card
Kero-chan ni Omakase!
Obá-čan no omoide
Pokémon 3
1999 Gekidžóban Cardcaptor Sakura
Gravitation
High School Aurabuster: Hikari no mezame
Nanako kaitai shinsho
Pikachu tankentai
Pokémon 2: Síla jednotlivce
Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku rómantan – Cuioku hen
Taiho šičau zo: The Movie
Weiß kreuz
1998 Fake
Maze bakunecu džikú: Tenpen kjói no giant
Toki no daiči: Hana no ókoku no madžo
1997 Detatoko Princess
Fušigi júgi: Dainibu
Jakumo tacu
Tekken
Šinseiki Evangelion gekidžóban: The End of Evangelion
Šinseiki Evangelion gekidžóban: Ši to šinsei
1996 Fušigi júgi
Maze bakunetsu jikū
Tóšinden
X
1995 Shadow Skill – Eigi
Šin kaitei gunkan
1994 Dengeki oshioki musume Gōtaman R: Ai to kanashimi no Final Battle
Dengeki oshioki musume Gōtaman: Gōtaman tanjō-hen
Heisei tanuki gassen ponpoko
Kizuna
Taiho shichauzo
1993 Umi ga kikoeru (TV film)
1992 Giant Robo The Animation: Čikjú ga seiši suru hi
Kjó kara ore wa!!
1986 Sókihei MD Geist

TV seriály

2019 Yon-shû Renzoku Supesharu Sûpâ Sentai Saikyô Batoru!! (TV seriál)
2018 Cardcaptor Sakura: Clear Card hen (TV seriál)
Fullmetal Panic! Invisible Victory (TV seriál)
Gakuen basara (TV seriál)
Jókai watch: Shadow Side (TV seriál)
Nobunaga no šinobi: Anegawa Išijama hen (TV seriál)
Steins;Gate 0 (TV seriál)
2017 Garo: Vanishing Line (TV seriál)
Gintama. (TV seriál)
Infini-T Force (TV seriál)
Keppeki danši! Aojama-kun (TV seriál)
Nanbaka (TV seriál)
Onihei (TV seriál)
Šówa genroku rakugo šindžú: Sukeroku futatabi hen (TV seriál)
2016 Amaama to inazuma (TV seriál)
Dóbucu sentai džúódžá (TV seriál)
Hai to gensó no Grimgar (TV seriál)
Joker Game (TV seriál)
Nanbaka: The Numbers (TV seriál)
Nobunaga no šinobi (TV seriál)
Thunderbolt Fantasy: Tóri ken júki (TV seriál)
Šówa genroku rakugo šindžú (TV seriál)
2015 Chaos Dragon: Sekirjú sen'eki (TV seriál)
Concrete Revolutio: Chōjin gensō (TV seriál)
DD hokuto no ken 2: Ičigo adži+ (TV seriál)
Fate/kaleid liner Prisma Illya Zwei Herz! (TV seriál)
Gangsta. (TV seriál)
Garo: Guren no cuki (TV seriál)
Kamen Rider Ghost (TV seriál)
One Punch Man (TV seriál)
Saint seija: Soul of Gold (TV seriál)
The Rolling Girls (TV seriál)
2014 Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV seriál)
Initial D Final Stage (TV seriál)
Jowamuši Pedal: Grande Road (TV seriál)
Jókai watch (TV seriál)
Kamigami no asobi (TV seriál)
Persona 4: The Golden Animation (TV seriál)
Psycho-Pass 2 (TV seriál)
Sengoku Basara: Judge End (TV seriál)
Sin Strange+ (TV seriál)
Steins;Gate: Sōmei eichi no Cognitive Computing (TV seriál)
Strange+ (TV seriál)
2013 DD hokuto no ken (TV seriál)
Gifú dódó!! Kanecugu to Keidži (TV seriál)
Gingicune (TV seriál)
Hadžime no ippo: The Fighting! - Rising (TV seriál)
Haijore! Njaruko-san W (TV seriál)
Hana no Zundamaru (TV seriál)
Jozakura Quartet: Hana No Uta (TV seriál)
Mijakawake no kúfuku (TV seriál)
Mušibugjó (TV seriál)
Samurai Flamenco (TV seriál)
2012 Fate/Zero (TV seriál)
Ginga e Kickoff!! (TV seriál)
Hakuóki: Reimeiroku – Šinsengumi kitan (TV seriál)
Initial D Fifth Stage (TV seriál)
Psycho-Pass (TV seriál)
Saint seija: Omega (TV seriál)
Sword Art Online (TV seriál)
Čósoku henkei Gyrozetter (TV seriál)
Šidžó saikjó no deši Ken'iči (TV seriál)
2011 Beelzebub (TV seriál)
Fate/Zero (TV seriál)
Kami nomi zo širu sekai II (TV seriál)
Mirai nikki (TV seriál)
Ničidžó (TV seriál)
Persona 4 The Animation (TV seriál)
Sket Dance (TV seriál)
Steins;Gate (TV seriál)
X-Men (TV seriál)
2010 Angel Beats! (TV seriál)
Arakawa Under the Bridge*2 (TV seriál)
Giant Killing (TV seriál)
Nodame cantabile: Finale (TV seriál)
Sengoku basara ni (TV seriál)
2009 Aoi bungaku series (TV seriál)
Druaga no Tō: the Sword of URUK (TV seriál)
Fairy Tail (TV seriál)
Hadžime no Ippo: The Fighting – New Challenger (TV seriál)
Kobato. (TV seriál)
Sóten kóro (TV seriál)
Šin Koihime musó (TV seriál)
2008 Casshern Sins (TV seriál)
Druaga no tó: the Aegis of URUK (TV seriál)
Himicu: The Revelation (TV seriál)
Jozakura Quartet (TV seriál)
Kimi ga aruji de shitsuji ga ore de (TV seriál)
Kjóran kazoku nikki (TV seriál)
Koihime musó (TV seriál)
Mugen no džúnin (TV seriál)
Nodame cantabile: Paris-hen (TV seriál)
One Outs (TV seriál)
Persona -trinity soul- (TV seriál)
Rosario to Vampire (TV seriál)
Rosario to Vampire Capu2 (TV seriál)
Telepathy šódžo Ran (TV seriál)
Ultraviolet: Code 044 (TV seriál)
2007 Claymore (TV seriál)
Devil May Cry (TV seriál)
Genšiken 2 (TV seriál)
Hajate no gotoku! (TV seriál)
Lucky Star (TV seriál)
Madžin tantei Nógami Neuro (TV seriál)
Mononoke (TV seriál)
Nodame cantabile (TV seriál)
Saiunkoku monogatari 2nd Series (TV seriál)
Wangan Midnight (TV seriál)
2006 Busó renkin (TV seriál)
Coyote Ragtime Show (TV seriál)
Digimon Savers (TV seriál)
Fate/stay night (TV seriál)
Gin'yū mokushiroku Meine Liebe Wieder (TV seriál)
Kagihime monogatari: Eikjú Alice rondo (TV seriál)
Kanon (TV seriál)
NANA (TV seriál)
Saiunkoku monogatari (TV seriál)
Yume tsukai (TV seriál)
Šidžó saikjó no deši Ken'iči (TV seriál)
2005 Angel Heart (TV seriál)
Doraemon (TV seriál)
Fullmetal Panic! The Second Raid (TV seriál)
Futakoi Alternative (TV seriál)
Futari wa Precure Max Heart (TV seriál)
Gun x Sword (TV seriál)
MAR Heaven (TV seriál)
Sorejuke! Gedó otometai (TV seriál)
Zettai seigi Love Pheromone (TV seriál)
2004 Area 88 (TV seriál)
Black Jack (TV seriál)
Bleach (TV seriál)
Futari wa Precure (TV seriál)
Gankucuó (TV seriál)
Genšiken (TV seriál)
Gin'yū mokushiroku Meine Liebe (TV seriál)
Haruka naru toki no naka de: Hačijóšó (TV seriál)
Hikari to mizu no Daphne (TV seriál)
Jakitate!! Japan (TV seriál)
Kenran butó sai: The Mars Daybreak (TV seriál)
Keroro gunsó (TV seriál)
Kidó senši Gundam Seed Destiny (TV seriál)
Mai-HiME (TV seriál)
Monster (TV seriál)
Ninin ga šinobuden: The Nonsense kunoiči Fiction (TV seriál)
Tendžó tenge (TV seriál)
Tetsujin nijûhachi-gô (TV seriál)
Viewtiful Joe (TV seriál)
2003 Air Master (TV seriál)
Bobobóbo bóbobo (TV seriál)
Fullmetal Panic? Fumoffu (TV seriál)
Gungrave (TV seriál)
Kondžiki no Gash Bell!! (TV seriál)
Last Exile (TV seriál)
Stratos 4 (TV seriál)
Zoids Fuzors (TV seriál)
2002 Asobot senki gokú (TV seriál)
Chobits (TV seriál)
Fullmetal Panic! (TV seriál)
Intu za Burū (E24)
Kyojin no Fīrudo (E23)
Jakku in za Bokkusu (E22)
další epizody (24)
Galaxy Angel A (TV seriál)
GetBackers: Dakkan'ja (TV seriál)
Honó no Mirage (TV seriál)
Kanon (TV seriál)
Kidó senši gundam SEED (TV seriál)
Naruto (TV seriál)
Pocket Monsters Advanced Generation (TV seriál)
Pocket Monsters Side Stories (TV seriál)
Samurai Deeper Kjó (TV seriál)
Tokyo Underground (TV seriál)
Weiß Kreuz Glühen (TV seriál)
Weiβ kreuz Verbrechen~Strafe (TV seriál)
Šinseiki den Mars (TV seriál)
2001 Captain Cubasa (TV seriál)
Fruits Basket (TV seriál)
Geisters: Fractions of the Earth (TV seriál)
Groove Adventure Rave (TV seriál)
Kidó tenši Angelic Layer (TV seriál)
Samurai Girl: Real Bout High School (TV seriál)
Star Ocean EX (TV seriál)
Taiho šičau zo: Second Season (TV seriál)
Vandread: The Second Stage (TV seriál)
Čikjú šódžo Arjuna (TV seriál)
2000 Ajaši no Ceres (TV seriál)
Džinzó ningen Kikaider: The Animation (TV seriál)
Gate Keepers (TV seriál)
Gravitation (TV seriál)
Hadžime no Ippo: The Fighting! (TV seriál)
Karakuri kiden Hiwó senki (TV seriál)
Strašidelné historky (TV seriál)
Vandread (TV seriál)
1999 Boisuraggâ (TV seriál)
GTO (TV seriál)
Himiko-Den (TV seriál)
Initial D: Second Stage (TV seriál)
Mugen no Ryvius (TV seriál)
One Piece (TV seriál)
Oručuban Ebiču (TV seriál)
Seihó tenši Angel Links (TV seriál)
Zoids (TV seriál)
1998 Akihabara dennógumi (TV seriál)
Cardcaptor Sakura (TV seriál)
Change!! Getter Robo: Sekai saigo no hi (TV seriál)
Initial D (TV seriál)
Odžarumaru (TV seriál)
Shadow Skill – Eigi (TV seriál)
Weiß kreuz (TV seriál)
1997 Elf o karu monotači II (TV seriál)
Kjúkecuki Miju (TV seriál)
Maze bakunecu džikú (TV seriál)
Ninpen Manmaru (TV seriál)
Pokémon (TV seriál)
Rekka no honó (TV seriál)
1996 Detektiv Conan (TV seriál)
Elf o karu monotači (TV seriál)
Gegege no Kitaró (TV seriál)
Kidó senkan Nadesico (TV seriál)
Taiho šičau zo: You're Under Arrest (TV seriál)
Tenkú no Escaflowne (TV seriál)
1995 Ai tenshi densetsu Wedding Peach (TV seriál)
Fušigi júgi (TV seriál)
Ike! Inačú takkjúu (TV seriál)
Šin Kidó senki Gundam Wing (TV seriál)
Šinseiki Evangelion (TV seriál)
1994 Captain Cubasa J (TV seriál)
Ginga sengoku gun júden Rai (TV seriál)
Kidó butóden G Gundam (TV seriál)
Mahó kiši Rayearth (TV seriál)
Marmalade Boy (TV seriál)
1993 Aoki densecu Shoot! (TV seriál)
Kidó senši V Gundam (TV seriál)
Nintama Rantaró (TV seriál)
1992 Crayon Šin-čan (TV seriál)
1988 Soreike! Anpanman (TV seriál)
1979 Doraemon (TV seriál)

Dokumentární

2019 Documentertainment: AD-LIVE
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace