Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (132)

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Skvěle podaný poselství publiku. Ta deprese, rozklad. Má to hloubku. I když rozhodně nejsem typ člověka co by si tyhle ,,artovky'' užíval, bavila jsem se. Jen to nemuselo bejt až tak tragicky loudavý. Spousta skvělejch humusáren, obzvlášť super ta scénka kdy si slečinka sere ve stoje na nohy rozložený střívka. Kvalita make upu a efektů, 50 na 50. V jednu chvilku profi práce, v druhou amatérismus. Každopádně víc takovejch prasáren, odvahu cenim a čtyřhvězda je na světě :) Jo a ještě bych zapoměla. Další plus za obsazení herců s tetováním :) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle jdou říct jen dvě slova. Ty krávo. Na tento film jsem se strašlivě klepala nedočkavostí a nakonec převládala obrovská spokojenost. V podstatě to tady už naznačoval ricci, že byly modlitby vyslyšeny a žánroví fanoušci, ke kterým se řadím i já, dostali totální nálož veškerého hnusu, jímž zatím v takovém množství jen stěží někdo nacpal celý film. Amatérismus byl občas velice dobře znát, ale hodila jsem to s radostí za hlavu. Vůbec mě nezajímalo, že byla celá myšlenka snímku absolutně bez logiky a kašlu na zdejší otázku jistých uživatelů : Proč si nezašla k doktorovi? Kdyby ano, nic z toho bychom neviděli. Kdyby každý horor hrál na naprostou logiku a správné myšlenkové postupy, bylo by jich asi tak o polovinu méně. Mně tento nenápadný kanadský skvost nenudil ani chviličku, i když je to doslova slimáčí podívaná, já osobně mám ve filmu radši pomalejší tempo. Když ještě vezmu v potaz celkový námět, je ten nápad rozkladu strašně efektivní, (alespoň pro skalní publikum) jednoduchý a nesmírně poutavý. Jedna rozkladající se holka mi dokázala neuvěřitelně zpestřit večer. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úchylné, bizarní a morbidní kousky – to jsou filmy přesně podle mého gusta. Tento kanadský počin samozřejmě nesměl chybět v mé sbírce, zvláště když jsem o něm slyšel nejrůznější zvěsti. Skutečně to není nic pro slabé nátury, mnohým se může zvedat z obsahu žaludek, no prostě laskomina jen pro otrlé. Má to však jedno ale a tím je místy až zbytečné natahování celkové délky, zvláště když to celé nemá vlastně řádně ucelený příběh, ale jde spíše „jen“ o postupné hnití a rozkládání ženského těla. Ono se celkově v tomto filmu ani moc nemluví, za to nahoty, humusu, zvracení a fekálií tu je opravdu požehnaně. Má-li někdo nekrofilní choutky, tak ten tu je na správné adrese. Škoda jen, že hlavní hrdinka nebyla nějak extra atraktivní, ale tak to je otázka vkusu. Její postupná proměna dosáhne zhruba v polovině extrémní parametry, takže ono už to potom bylo stejně úplně jedno. Rozkládající se ženská, pokrytá krví, zvratky, výkaly – no obrázek si udělejte sami. Tvůrčí zvrácená představivost byla pozoruhodná, jen byla velká škoda, že se ke konci nechal strhnout a ty vraždy už tu byly jaksi navíc a ne moc dobře provedené. Na Kanaďany je to však opravdu pozoruhodný počin, který však ocení jen specifická skupina diváků. Pro ostatní to bude jen těžko stravitelný humus. Nicméně já nakonec odcházím docela spokojený. Nebylo to úplné terno, ale ani totální blbost. Prostě bizarre jak má být. 50% ()

verbal

všechny recenze uživatele

Po Lidských stonožkách další hnisavý kandidát na Zlatý mokvavý vřed festivalu Patologického perverta, který zdejším narušeným filům, fágům a lálum evidentně opět pomohl od erektilní dysfunkce. Vždyť co může být vkusnějšího, estetičtějšího a více inspirujícího než devadesát minut v reálném čase sledovat pomalu postupující nekrózu a dekompozici nějaké odpudivé krávy se všemi těmi rozkošnými, vzrušujícími maličkostmi jako například odlupování shnilé kůže, vytrhávání zubů z tlejících dásní a nehtů z rozbředlých lůžek a dalších velmi detailně podaných dobrůtek. No, nechtěl bych vidět vaši lednici. Hodnotit opět nebudu, jsem však neochvějně přesvědčen, že cokoliv nad tři je na hospitalizaci, nejlépe do jedné polstrované cely s panem Falardó, kde byste si mohli vzájemně ukazovat ohnívající přirození a házet po sobě červivýma hovnama. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O Thanatomorphose se za pár let bude mluvit jako o tom "kultovním prasáckým filmu, v němž hrdinka uhnívá zaživa". Nechutné je to teda extrémně (opravdu dobře zvažte, jestli se na něco takového chcete koukat), ale na rozdíl od velké většiny podobně okrajových filmů jsem se u tohoto nenudil (ačkoli tempo filmu je velmi pomalé a téměř se v něm nemluví) a ani mi nepřišel lacině samoúčelný, protože zcela očividně nezobrazuje jen rozklad fyzický, ale i psychický a morální. Má to svoje mouchy (občas to bzučí docela hlasitě :-D), dané především malým rozpočtem, ale celkově je to hodně (nepříjemně) působivý kousek. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama