Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (131)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Tak tohle byla řádná kravina. Hlavní hrdinka si svým chováním tuhle nechutnou smrt doslova zasloužila. Příběh sice žádný, nicméně to se dá odpustit, protože tady šlo skutečně jen o to hnití. Co mi ale vadilo moc, byla dementnost postav. Odpadá mi maso, hnije mi kůže, padají mi vlasy a nehty a vůbec to neřeším. Nevolám sanitku. Nic. Hrdinka se sice sotva hýbe, ale šít umí perfektně. A to i rukou, kterou má přilepenou jen izolepou. To samé postavy kolem ní. Ona, uhnívající mrtvola, přepere dva mladé chlápky, kteří si v podstatě lehnou a nechají se umlátit. Tu jednu hvězdičku si vysloužili pouze maskéři. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zmrvená šance na zajímavý a nestandardní hnilobný horror, což je velká škoda; vždyť poloamatérský nízkorozpočťák o dívce, která postupně tleje a rozpadá se zaživa, slibuje milovníkům nechutností a bizarností velkou zábavu. Ale po slibné první třetině už to jde s filmem z kopce. Zpočátku se postavy jeví zajímavé, jsou celkem dobře realisticky zahrané a člověk stále zvědavě čeká, co se z toho vyvrbí. Je to sice pomalé a kamera nic moc, no zvědavost je silnější. Ale bohužel ten, kdo čeká nějaké zlepšení, nějaký zajímavý vývoj děje, aspoň třeba jeho gradaci, se nedočká. Vyzoomovaná a rozostřená ruční kamera postupně leze víc a víc na nervy, scénář se stává nenápaditým a nudným, všelijaké prostřihy otravnými a dívka, která se zprvu jevila zajímavá, se stává nezajímavou. A ani to není nijak zvlášť nechutné. Ve filmu několikrát zazní hezká houslová hudba, ale kvůli ní si ho určitě nikdo nepouští. Takže zklamání, zajímavý námět se myslím dal zpracovat mnohem lépe, i nízkorozpočtově. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hodnotím trochu alibisticky jako průměr, protože mi nedá neocenit originalitu a červoidní nechutnost snímku. Na druhou stranu, až se budu chtít čumět na nahý lidi, kozy, kundy a péra, tak si pustím nějaký výživný péčko, kde aspoň ty kozy nebudou malý, kundy zarostlý a a péra zplihlý. Pomalé tempo je vyloženě k hovnu, páč o atmosféře se moc mluvit nedá, obrovsky mě rozčilovaly kontrastní zvukové stopy, kdy jsem musel film sledovat s prstem na ovladači, abych slyšel těch pár dialogů, resp. neohluchl u hudbou podbarvených scén. I přes vyjmenované nedostatky rozhodně nemám po skončení z filmu shitózní pocit, takže jo, dávám zelenou se značkou humus v originálním balení. Prostě mladá ženská se rozloží v bytě zaživa, toť vše. 60% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Herecky poněkud nevýrazné a některé snově metaforické pasáže jsem moc nežrala - ale ta neúprosně minimalistická kombinace klaustrofobního sevření v mezích trasy postel-koupelna, téměř absentujících dialogů, poměrně naturalisticky pojatého rozkladu a starých trauermaršů se mi pěkně nepříjemně zarazila pod nehty. Brr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O Thanatomorphose se za pár let bude mluvit jako o tom "kultovním prasáckým filmu, v němž hrdinka uhnívá zaživa". Nechutné je to teda extrémně (opravdu dobře zvažte, jestli se na něco takového chcete koukat), ale na rozdíl od velké většiny podobně okrajových filmů jsem se u tohoto nenudil (ačkoli tempo filmu je velmi pomalé a téměř se v něm nemluví) a ani mi nepřišel lacině samoúčelný, protože zcela očividně nezobrazuje jen rozklad fyzický, ale i psychický a morální. Má to svoje mouchy (občas to bzučí docela hlasitě :-D), dané především malým rozpočtem, ale celkově je to hodně (nepříjemně) působivý kousek. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama