Reklama

Reklama

Atarašii kucu o kawanakuča

  • Japonsko 新しい靴を買わなくちゃ (více)
Japonsko, 2012, 115 min

Režie:

Eriko Kitagawa

Scénář:

Eriko Kitagawa (původní scénář)

Kamera:

Čigi Kanbe

Obsahy(1)

Jagami Sen je fotograf, který se vydal se svojí sestrou Suzume do Paříže. Jenomže ta ho záhy opouští, protože má v Paříži, městě lásky, už něco na práci. Ale Sen nebude dlouho sám, protože se potká s Tešigaharou Aoi. A ač se do té doby neznali, stráví spolu tři dny. (Zíza)

Recenze (10)

loveless 

všechny recenze uživatele

Sen přiletí se svou sestrou Suzume do Paříže, ale ta ho nechá jen s kufrem na břehu Seiny a zmizí, načež mu na jeho pas šlápne kolemjdoucí žena a roztrhne mu ho, sama si přitom zlomí podpatek... Takhle začíná malý tichý příběh setkání dvou Japonců v srdci Francie, který zahřeje u srdce. Přiznávám, že slza ukápla při scéně u taxíku. Příjemný film se skvělými představiteli hlavních rolí Osamu Mukai a Miho Nakajama. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Žádná oslava chorobné záliby v nakupování se nekoná! Toto nesměle intimní drama se může směle tisknout k Linklaterově trilogii "Before ...". Co ztrácí v dialozích, dotahuje Sakamotovou melancholickou hudbou a hlavně expresivní kamerou zároveň produkujícího Šundžiho Iwaie. Ten před ni po bezmála dvaceti letech postavil i protagonistku svého zlomového snímku "Love Letter". Jedno z mých nejpříjemnějších filmových překvapení roku. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Netypická romance, která by se taky mohla jmenovat Velikonoce v Paříži, velmi nenásilně podaný příběh, civilní výkony herců. Lidé se nemusejí setkávat, jen proto, aby se zamilovali, mohou si také pomoct, aby mohli jít v životě dál... Naprosto vynikající kamera, atmosféra Paříže, perfektní hudba, kterou má na triku slavný pianista a skladatel Ryuichi Sakamoto. Příběh, který pohladí po duši, tempo, které nikam nespěchá a určitě se Vám vryje do paměti. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Nádherné, ničím nenucené, lehce plynoucí, dech tající... Kolik času je třeba, aby se dva poznali a jejich příběhy se spojily? A je opravdu ten rozhodující právě čas? Opravdu krásný snímek plný něhy a ukázky toho jak jedna krátká chvíle změní náš život a vzniklá vzpomínka vykouzlí úsměv po mnoho dalších dni. A na závěr se vynořila jedna vzpomínka i mně.. Sayonara Itsuka (2010). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jemně plynoucí melancholický film plný tichého žalu i lásky, jehož kulisami je krásná Paříž. Obsazení je velmi skromné, ony i kulisy, ale je to právě tahle komornost, která filmu dodává sílu. Herecké výkony byly velmi přesvědčivé a lehce mrtvolně živé. O Paříži se říká, že je městem lásky, ale jaké? V tomto filmu určitě lásku dostanete, ale není vzplanutí vášní. Pokud máte chuť na něco nenáročného, co pohladí po duši a nespálí žárem… tohle by mohl být film, který hledáte. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama