Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (301)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Přerušujeme vysílání pořadu Mozková obrna a jiné neřesti s naléhavým zpravodajstvím. Do studia nám před pár hodinami přišla informace, že Sámer Assa vyvěsil na svůj twitter velmi znepokojivý post, který zní, citujeme: "Po souloži s Evženem se cítím vždycky plný energie. :-)". Tato šokující zpráva v mžiku oběhla celý internet a část veřejnosti se domnívala, že muselo jít zcela jistě o překlep a Sámer chtěl napsat po souloži s Terezou, protože důrazně odmítala, že by jejich idol, jenž si pravidelně holí nohy a nosí růžová trička s výstřihem po rozkrok, mohl být gay. Ovšem vzápětí naší redakci kontaktoval samotný Evžen a k situaci se vyjádřil. Vzhledem k citlivosti celé kauzy si přál zůstat v anonymitě: "Já to prostě nechápu! Opravdu ne. Vnímám to jako podraz. Je pravdou, že jsme při sexu měli se Sámerem nějaké ty problémy, protože on má velmi úzký anus, takový ještě dětský, řekl bych, takže chvíli trvalo, než jsem se do něj dostal. On dokonce chvíli i plakal, ale pak jsme použili jeho slzy jako lubrikant a dál už to bylo jenom krásné. Ale toto je samozřejmě intimní soukromá záležitost, vůbec s tím neměl jít na veřejnost. Nerozumím tomu", dodal sklesle. "Pokud má někdo tendence se na sociálních sítích chlubit svými sexuálními výkony, s největší pravděpodobností si tím kompenzuje problémy s malým mužstvím", nechal se slyšet známý český sexuolog Olaf Mrdal. Podařilo se nám získat také krátké vyjádření samotného Sámera, kterého jsme spatřili, jak se potuluje kolem veřejného srazu gay republikánů v převleku Billa Cosbyho. Ovšem jakmile zahlédl hlouček novinářů, nasadil si na hlavu šourek a snažil se zmizet v davu. "Nehodlám se k této situaci vyjadřovat a odjíždím dnes na svoji chalupu do Teplic, kde se budu věnovat její opravě a rekonstrukci", pověděl Sámer, což je poněkud zavádějící informace, protože podle našeho důvěryhodného zdroje si "ten neschopný čurák neumí ani pořádně ukrojit chleba". Jak se celá situace bude nadále vyvíjet, netuší nikdo z jeho blízkých. Podporu mu na facebooku svým statusem "Neboj se ničeho, je to úplně normální!" vyjádřil Sagvan Tofi, známé české odkládátko na penisy. Ať už tato nemilá kauza povede kamkoliv, situaci pro vás budeme i nadále sledovat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pavel Novotný má svou práci rád, ví, proč ji dělá a proč nedělá něco jiného, a rád vám o tom ze sebe bez servítek vychrlí první poslední. Docela mu tu jeho vysmátost závidím. Nesleduju bulvár v žádné formě (kromě tohohle dokumentu, he he), ale nic proti němu a jeho spotřebitelům nemám, a nemyslím, že výrazně ohlupuje nebo ničí životy. DĚLNÍCI BULVÁRU mi o něm ale nic nového neřekli, Pavel Novotný pobavil (v těch málo pasážích, kdy mu bylo rozumět, Pája je kulomet a zvuková stránka filmu je mizerná), ale odkopat ho se Klusákovi nepodařilo, opravdu mu spíš natočil hodinovou reklamu za prachy seriózní ČT, což je celkem gól. A Olga Path Štiplová je na pěst. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ušmudľané. Podobne ako trhy plné predražených zbytočností, prepálených cigánskych a bum tac-tac "zábavných" kapiel. Na tej istej vlne, len s rádovo drahšími kulisami, sa vezie prostredie, z ktorého čerpajú obrázkové denníky a weby s nápismi plnými veľkých písmen, výkričníkov a otáznikov. Rovnako narýchlo je pozliepaný i film. Bulvár sledujem často. O jeho vzniku dokument vypovedá chabo a útržkovito.Treba odhodiť mravné zábrany a usilovať sa zaujať čo najviac ľudí. Objavné. Tiež som sa dozvedel o cenníku: Jedna minúta v TV= fajka. Súlož = platidlo v mene vylepšenia mediálneho obrazu. Fakt novinka! Ďalej bol ukázaný novinár pohltený zarábaním. Zisk zvyšuje bombasticky podanými mediálnymi bombami. Základ je ničoho sa neštítiť. Manželstvo novinára škrípe. Je nesené na vlne ignorancie potomka (vulgarizmy a zážitky zo šoubiznisu vyslovované otcom pred dcérou), ohrdnutej ženy a napätej atmosféry domova. Sestra opisuje zmenu charakteru brata po jeho nástupe do bulváru. Do toho zábery novinárky, akoby práve po elektrošokovej terapii. Žiadna sláva. Nejde o zážitok, stojaci za repete. Pretože na jeho opakované pozretie nie je dôvod. Skôr mám pocit, že žurnalista si spravil reklamu na bulvárny server. Pozn. Extra.cz po pozretí filmu navštívené. Čiže: reklamný cieľ splnený, divácke očakávania minimálne. Tak na 35%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak nám zabili Džambulku! A kdo že? No přeci ti bezskrupulózní parchanti z bulváru. Tak dlouho jí štvali až při úniku před nimi, aby nebyla zachycena z pomočenýma kalhotama zaškobrtla o pražec a ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku. Styďte se hajzlové! ale co už aspoň je o čem psát. Víme?70% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Cením odvahu jít do tohohle tématu a věřejně ho takhle publikovat. Jenže za těch 56 minut se vlastně nic moc nedozvíme. Místo toho máme možnost několikrát vidět obtloustlého Novotného ve spoďárech, který by měl řešit tu jeho breptavost, protože mu nejde velice často vůbec rozumět! Na druhou stranu je jasně řečeno, jak jsou čtenáři bulváru ztracení a zaslepeni s nemožností vnímat dané téma i z jiného úhlu a jaký jsou některé "celebrity" povrchní odpad společnosti. Ve své podstatě mě to bavilo, ale obsahová hodnota mohla být řádově výš. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díky reakci svého okolí se rozhodla Kateřina Kristelová na sociální síti Facebook komentovat scénu s Pavlem Novotným. Zkráceně se vyjádřila v tom smyslu, že o kameře samozřejmě dobře věděla, k odvysílání svých záběrů dala svolení a že šlo jenom o hru, která jí živí, ale není ji možné brát vážně. (Olík)

Reklama

Reklama