Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 5 (2017) (série)


Hranice práce (S05E04)

(epizoda)
  • angličtina The Limits of Work (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovní podmínky v nejhůře placených zaměstnáních v Čechách během půl roku zkoumala publicistka Saša Uhlová. Strávila několik týdnů v nemocniční prádelně, v drůbežárně, za pokladnou nebo v třídírně odpadu. Její zkušenost se stala podkladem prožité a velmi osobní zprávy o neviditelných zaměstnancích pracujících v otřesných podmínkách. Uhlová ke svému projektu napsala sérii reportáží, které vyšly na webu Alarm. Apolena Rychlíková je upravila do dokumentárního filmu složeného ze scén natočených u Uhlové doma a z videozáznamů pořízených během její práce. Uhlová doprovází obraz čteným komentářem. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Ideální zaměstnanec, podle českých fofrkapitalistů - Chodí do práce každý den, nechodí srát, nechodí žrát, nechodí chcát, jede celou směnu non stop bez odpočinku. A nejlépe, kdyby za to nic nechtěl. Tenhle dokument je hodně slabý odvar ze skutečnosti, ale i tak je dobře, že vznikl. Znám dva ,,manažery,, a jejich životní krédo je toto - Motivací pro zaměstnance nemá být dobrý plat, ale naopak strach o práci. Neboť jen takový zaměstnanec, který se bojí o práci, je zárukou vysokého výkonu a poslušnosti.....Kdysi byli oba v ČSSD, pak vlezli do ODS, když ta vyhořela ve volbách, tak se nacpali do Top 09. A teď, když boduje Babiš s hnutí ANO, tak mám zprávy, že se nacpali k němu. Aneb svůj k svému.

Související novinky

Je tu pátý ročník My Street Films

Je tu pátý ročník My Street Films

13.04.2018

Již popáté vyzývá projekt My Street Films všechny aspirující filmaře, aby do 22. dubna odevzdali svůj námět na krátký dokument. Autoři osmi nejlepších námětů získají možnost zúčastnit se zdarma… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama