Reklama

Reklama

Honnold 3.0

(festivalový název)
  • USA Honnold 3.0
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní / Sportovní
USA, 2012, 32 min

Obsahy(1)

Alex Honnold je známý jako nejodvážnější sólový lezec své generace. Jak v této nebezpečné hře udržuje rovnováhu mezi ambicemi a pudem sebezáchovy? Od prvovýstupů na vysoké bouldery přes sóla obtížnosti kolem 9/10 UIAA, odvážně jištěné klasické výstupy až po rychlostní rekordy na The Nose, Alex Honnold se potýká s touto otázkou při přípravě na svoje zatím největší dobrodružství – sólo přelez stěn Mt. Watkins, El Cap a Half Dome v čase pod 19 hodin. (Sherpafest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, co Alex Honnold dokáže. Při sledování jeho sólového lezení stěn v Yosemitském parku se tají dech. Jeho výkony oceňuji o to víc, když vím, jak tyto stěny majestátně ční nad údolím, a proto nezbývá než napsat, že se v tomto dokumentu skutečně objevuje svědectví výjimečného lezce, který nemá konkurenci v tom, co dělá. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Krátké okénko do života pravděpodobně nejlepšího horolezce současnosti, ve kterém se divák dozví něco málo o Alexovi, je svědkem toho, jak Alex začíná lézt bouldery, aby krátce na to vylezl jeden z nejvyšších a nejtěžších a dále jeho ohromujícího výkonu na Yossemitských nejvyšších stěnách... a to všechno bez lana a až na menší výjimky i bez jištění v rekordním čase... Strhující, napínavé, pohodové + krásné záběry na přírodu, skvělá práce kamery a sedící hudba. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím těchto dvaatřiceti minut jsem raději nevečeřela, rozdýchala se a šla s dostatečnou zásobou kyslíku v krvi na další Alexovo dobrodružství, u kterého se prostě občas dýchat zapomene. Byla jsem připravená na jeho nervydrásající záběry ve stěně s propastnou hlubinou pod ním. Alex je fenomén, jedinečný přírodní úkaz a šílenec! Druhý takový jednoduše neexistuje. Po výstupu na Half Dome našel výzvu v rychlostním slezení třech vrcholů v Yosemitském národním parku najednou, takřka bez odpočinku s minimálním jištěním. Sem tam se zapl do smice, téměř okamžitě ale lezl opět na volno. Málokdo si troufne vylézt The Nose sólo ve dne natož v noci. Unavený a zničený jde na Half Dome. Motivující je ten jeho neustálý nadhled a pohoda, zapne autopilota a únava neúnava leze leze po žule až to všechno vyleze v časovém rekordu 18 hodin a 50 min. ()

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Honnold je prostě blázen. Nejdříve překvapil svět se svými sólovým výstupem v Yosemitech a teď se vrací už jako hvězda zpátky a chce zdolat tři obrovské stěny za 24 hodin. Film jsem viděl na expediční kameře a řadím ho mezi nejlepší kousky. Nejlepší moment filmu je kupodivu při lezení boulderu, kdy vám tuhne krev v žilách a ty tři stěny už jen tak "vyhopká". Alex celému filmu dodává na komičnosti. "Yes, I have a girlfriend now! " Už aby se pustil do dalšího projektu. ()

mupimup 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mnozí předpokládali že pokračování prvního dokumentárního počinu s Honnoldem v hlavní roli bude mít formu černě orámovaného odstavce v některém z amerických periodik, je tu Alex znovu a v ještě exponovanější podobě. Tentokrát ho, po jednom nudně sebevražedném bouldru, napadlo klimbnout tři nejvyšší yosemitské stěny o celkové délce 2134 m. Za 24 hodin. Bez lana. S uvolněným výrazem a očividně pobavený dobrou zábavou tedy vzlíná vzhůru a cestou se věší do zapomenutého materiálu který se zdá bezpečný přesně tak do pátého metru nad zemí. Lví podíl na působivosti dokumentárního zpracování má samozřejmě samotná monumentálnost stěn a hlavně představivostí diváka kořeněný Honnoldův výkon. Přesto lze však, při násilném přetrhnutí hypnotického úděsu, ocenit profesionalitu natočeného materiálu i solidní střih, který, včetně vložených interview, naprosto neruší tempo příběhu. Vzhledem k faktu, že celý dokument nebyl promítán „in memoriam“ a diváku je jasné, že hlavní protagonista zase přežil, se nicméně nemohu zbavit otázky, co asi Honnolda napadne příště. V jednom dílu seriálu Kung-fu: Legenda pokračuje jsem byl svědkem dubově zapřeného Davida Carradina, umožňujícího svým třem druhům současné slanění na jím nedbale svíraném provazu. Následně pohrdaje lanem i fyzikálními zákony jal se tutéž skalní stěnu slézat poměrně netradičně hlavou dolů. Některé výzvy tedy přece jenom na Alexe ještě čekají. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama