Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Zajímavosti (17)

Myšák Mickey - Psí kusy (2013) (epizoda) (S01E11)

  • V jednej scéne je možné všimnúť si známu loptičku Pixar Ball, ktorá sa po prvýkrát objavila v krátkometrážnom animovanom filme Luxo junior (1986). [Zdroj: disney.wikia.com] (LuiCJ)

Toy Story 4: Příběh hraček (2019)

  • Když se Woody, Buzz, ovce a Pastýřka podívají do starožitnictví stropem, je na zemi vidět míč z krátkého filmu Luxo junior (1986), který se objevuje v logu Pixaru a téměř ve všech jeho filmech. (Luky.Konicek)

Leviathan (1989)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Sen o klaunovi (1987)

  • Na podlahe, na ktorej sa odohráva predstavenie s klaunom je namaľovaná lopta z krátkeho filmu Luxo Jr. (1986). Rovnako si je možné všimnúť lampu z tohto filmu. Nachádza sa na stole v predajni s bicyklami. (LuiCJ)

Cesta do fantazie (2001)

  • Skákající lucerna, která dovede Čihiro k domu Zeniby, je vtipnou upomínkou na krátkometrážní snímek výtvarníka Johna Lassetera nazvaný Luxo Jr. (1986). Dvouminutová počítačová animace byla inspirací pro firemní animaci společnosti Pixar. (Robbi)

Reklama

Reklama