Reklama

Reklama

Poustevník

(studentský film)
  • USA The Hermit
všechny plakáty

Obsahy(1)

Mára miluje svou kovářskou práci a miluje svého dědu, snad jediného člověka, kterého na tomto světě má. Mára není příliš společenský člověk, který by se chodil ven bavit, a v práci je svými kolegy šikanovaný. Co je horší, že jeho děda trpí bolestmi hlavy, na které bere léky předepsané rodinným přítelem a lékařem, doktorem Friedmanem. Mára rovněž bere léky jím předepsané na svou sociofobii. Jenže jednoho dne děda zemře a Mára začne mít podezření, že nešlo o přirozenou smrt. Na co byly ty léky? A proč také trpí bolestmi hlavy, které jsou provázené halucinacemi a sny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodně vyspělý studentský film (aspoň je vidět, že FAMO nebere 30 tisíc za semestr zbůhdarma), který však má své nedostatky. Předvídatelnost děje by mne u studentského filmu nezaskočila, unylou hudbu také dokážu odpustit, ale zjevný rozpor mezi sociofobií a sociopatií hlavního hrdiny ne. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zaslouží si film 5*? No, možná ani ne, ale já je stejně dám, z jednoho prostého důvodu - vskutku sem se bavil, on je tenhle film totiž dost dobře natočen a technické stránce nemám co vytknou, byť není tak hravá jako jiné studentské filmy, což je upřímně řečeno, ve své podstatě plus. Další kladné body u mne získává fakt, že hlavní postava má psychické problémy vykresleny krásně lidsky, přirozeně, bez nějakých zbytečných příkras. Scénář vcelku snadno postačí pro celou stopáž a nedělá i přes předvídatelnost ostudu, herecké výkony v třech hlavních úlohách jsou výborné, leč nejvýrazněji z nich září hvězda (Davidova, hehe) v podobě Achaba Haidlera. Takže... Co chtít víc, krom vícero filmů Tomase Krakory? PS: odkaz na video klasicky v diskusi ()

Reklama

Reklama