Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena se v doprovodu tří společníků (pilot, vědec a obchodník) vydává hledat svého manželka, který i se svým letadlem zmizel kdesi v mexických horách. Na místě nehody nacházejí oblast plnou radioaktivní horniny, jejíž vinou veškerá zdejší zvířena mutuje a dorůstá gigantických rozměrů. Po úvodních střetech s přerostlými ještěrkami narazí výprava na obrovského, znetvořeného člověka, žalostný to pozůstatek ztraceného manžela hlavní hrdinky. Monstrum, rozzuřené výstřelem z pušky, na skupinu lidí zaútočí a jedinou nadějí na přežití se stává okamžité opuštění děsivé krajiny… (Saccard)

(více)

Recenze (9)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád staré filmy, a mnohé z nich považujem za neprekonateľné kultové diela, takže moje nízke hodnotenie tohto snímku, nie je ovplyvnené jeho vekom. "The Cyclops" je jednoducho skrz na skrz špatný produkt. Od prostoduchého námetu, cez idiotské správanie sa hlavných postáv, až po príšerne primitívne filmové triky. Je to proste odpad! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: PŘÍRODA ZEŠÍLELA!!! SVĚT DĚSU - DOSUD BYL MUŽEM, ALE NYNÍ JE ZRŮDOU!!! NEUVĚŘÍTE VLASTNÍM OČÍM!!!___Na začátku své kariéry Bert I.Gordon hodně frčel v mutacích všeho druhu (a vlastně ho to neopustilo až do jeho smrti). Proslavil se eskapádami zmutovaného obřího podplukovníka Manninga (filmy THE AMAZING COLLOSAL MAN a WAR OF THE COLLOSAL BEAST) a mezitím si střihl tuhle žánrovku, kde je zmutováno leccos, myší počínaje a třeba člověkem konče. A to vlivem radioaktivní horniny, která způsobuje enormní růst místní fauny na mexické náhorní plošině, kde se film odehrává. A jede to jako po másle - boj hrdinů o "holý život" a k tomu obří ještěrky, obří myš, tarantule, jestřáb, had a zlatým hřebem - tramtadadá - ano, přítel hlavní hrdinky, zmutovaný do cca 10m vysokého obra se znetvořenou tváří a jedním okem. Jestliže jsem u o rok staršího ´THE AMAZING....´ napsal, že zadní projekce jsou celkem adekvátní době, tady trikově nefunguje téměř nic, proporce strašlivě haprují, v každém záběru jinak a třeba souboj kyklopa s hadem je tak neskutečně špatně sestříhaný, že by i Ed Wood zrudnul hanbou. Ale tím, jak se film bere smrtelně vážně, je prostě neodolatelně pitomoučce zábavný. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Milí začínající tvůrci, pokud si chcete film vylepšit metodou zastaralou, ale stále účinnou, tedy zadní projekci, v tomto snímku máte přímo manuál, jak se to NEMÁ dělat. Ve filmu je navíc zřetelná inspirace King Kongem, ale pro Berta Gordona je smutné, že ačkoli je Schoedsackův opus o 24 let starší, trikově je to úplně jiná liga. Kyklop (nakonec i vpravdě anticky skončí) navíc působí dost směšně, jeho velikost (ale nejen jeho) kolísá, a nejhorší na tom je, že na jeho příchod na scénu čekáme 40 minut. Což je ze 66minutový stopáže málo, protože přerostlej leguán to moc nezachrání. Ale je tu Lon Chaney a nuda to není - i když mnohdy jde o zábavu neúmyslnou. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Susanin snúbenec havaruje lietadlom v Mexiku.Tá zoženie ešte troch chlapov a vydajú sa hľadať snúbenca.Po pristaní v nejakom odľahlom údolí,zisťujú,že všetko dookola je radioaktívne.Tento svet je obývaní zmutovanými zvieratmi. Obrovská jašterica,obrovský leguán atď.A aj kyklop.Mne to pripadalo,že to bol asi Susanin snúbenec,ale samozrejme už zmutovaný so zdeformovanou tvárou s jedným okom.A obrovského vzrastu.Pozostatky jeho lietadla nájdu,a aj hodinky.Kyklop samozrejme bude na nich utočiť,ale jeho zase pre zmenu napadne obrovský had.Jeden z nich zahynie,ale ostatný sa vrátia.A kyklopa zlikvidujú.Priemerný sci-fi horror päťdesiatich rokov. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tři hloupí, velmi hloupí lidé plus jeden extrémní pitomec letí do Mexika, kde provokují nenávist domorodců k sobě. Pak se vlastní vinou životu nebezpečně přesunou do pustiny, kde z nich padají výroky, které stojí za úvahu tesat pro jejich zhovadilost do mramoru (a to už jsem viděl / slyšel leccos). Tu a tam narazí na mimořádně zvětšené tvory, obvykle jsou tak 10 metrů vysocí a stojí 5 metrů od nich, tváří se žravě, a naše čtverka na ně tupě kouká, vyměňuje si repliky, a pak na pokyn zpoza kamery zničehonic zpanikaří, uteče o 5 metrů dál a tam se zase tupě a sošně tváří. Měl jsem chuť na hovadinku, ale tohle byl silný kalibr. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Hoci sa väčšina deja odohráva v dvoch rôznych kaňonoch, všetky scény sa natočili len v jednom, bol ním prekrásny Bronson Canyon. (beso74)
  • Vo filme je použité lietadlo typu Stinson Voyager. (beso74)

Reklama

Reklama