Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

cyright 

všechny recenze uživatele

To, že se nejedná o klasickou mlátící bžundu dua BS+TH, vnímám na rozdíl od mnohých zde velmi pozitivně. Vážnější struna, nečekaně promyšlený a zrealizovaný styl vyprávění a la Leone, k tomu zajímavá kamera i hudba příjemně budující atmosféru a celkovou náladu filmu. K tomu dva upocení zaprášení sympaťáci a krásné autentické exteriéry. Míra znovukoukatelnosti je zcela vedlejší, protože film funguje napoprvé a to zcela stačí. Takových věcí měli kluci klidně natočit víc. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No tak ja neviem, keď tu vidím to hodnotenie si hovorím, či som nevidel niečo iné. Ale to sa mi tu stáva veľmi často, takže k filmu samotnému. Pre mňa dosť veľká nuda a mal som čo robiť, aby som sa dodíval až do konca. Filmu úplne chýba akcia, dosť sa tam vykecávajú a dej je zbytočne prehustený. To nie je pre mňa. Ja si dobrý western predstavujem inak. Chýba mi tu napätie, prekvapenie, streľba, jednoducho podľa mňa sa toto dielo zrovna 2x nepodarilo. Nie je to síce úplná blbina, nejaké drobné plus sa tu nájde, ale netreba ich sčítať všetky dohromady, aby som dostal želateľných pätnásť percent. Viac nemôžem dať filmu, u ktorého zívam a pozerám z okna. Mám rád filmy s Terenceom Hillom a Budom Spencerom, ale toto sa nepodarilo. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice moc na westerny, ale tohle patří mezi ty velké vyjímky. Tento film oceňuji nejen jako historický a zároveň kvalitní start Hilla a Spencera, kde se utvářeli jako správná sehraná dvojce. Navíc už zde je možno najít pár humorných scén, které si doslova říkají o další zpracování a prohloubení v dalšich filmech. :) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Slabší western dua Hill - Spencer, hodně pomalý, vážně myšlený - což by nevadilo, ale hlavně tak nějak bez šťávy, žádná pořádná vypointovaná přestřelka, ani souboj. U jejich westernů se mi libí ta špinavost a drsnost divokýho západu, všichni jsou nemytý atd., ale to samozřejmě k dobrýmu diváckýmu zážitku nestačí. Na rozdíl od jiných jejich filmů, tady není skoro žádný humor. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde dvojica Bud a Terence používajú okrem svojich pästí aj nabité zbrane. A zároveň je to jeden z mála filmov, kde mi bola postava Buda sympatickejšia ako postava Terenca. Len mi nejde do hlavy, prečo musel tú bednu ťahať celú na chrbte, keď sa to dalo vynosiť aj postupne v malých mechoch. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)
  • Natáčelo se ve španělské Andalusii a v italských filmových studiích v Římě. (gogos)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama