Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

anais 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedená o nejlepší western, ve kterém dvojice Spencer-Hill hrála. Ani zdaleka! Bud Spencer tu hraje dost druhořadou roli, větší prostor dostává Terrence Hill. To by nemusela být nutně chyba, kdyby hrál svou osvědčenou postavu „sypmatického mluvky, který střílí proklatě rychle“. V tomto filmu sice střílí také skvěle, ale bez nadhledu. Autoři se za každou cenu snaží vytvořit podobného hrdinu, jakým byl Eastwoodův a Leoneho „pončo“. Hill tak bez přestání kouří cigára, vrhá smrtelně vážné pohledy a mluví neuvěřitelně (míněno-nedá se tomu věřit) drsně (ne sprostě. drsně). Film je poznamenán hledáním té správné polohy obou budoucích hvězd. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tohle je , jak je známo první film , kde se setkala dvojice BS a TH . První a pro mě naprosto vedle ! Nudný film , kterému pomáhá jen výborná Colliziho režie a herecké výkony . Na druhou stranu i scénář byl postaven v podstatě hlavně na nich . Je radost dívat se na to , co předvádí dvojice Frank Wolff a Terence Hill . Bud Spencer se zde drží spíše v pozadí , ale jeho role je výborně napsaná . Vcelku to tedy není taková hrůza a ty tři hvězdičky rozhodně dám !! Ale to , co filmu ubírá asi nejvíc je hudba . Jedny z nejhorších hudebních motivů všech dob , které mě dokáží po každém zhlédnutí otrávit . ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Úžasný western a jeden z prvních filmů s touto povedenou dvojkou. Ač se nejedná o komedii, která je tak příznačným žánrem pro tyhle dva chlapíky, tak i přesto Vás dokáže zaujmout. Svým příběhem, prostředím, zápletkou a stylovostí. I tak se ale pár dobrých hlášek najde. Třeba jak mezi sebou Doc a Earp zápasí a Doc mu povídá: "Už se těším, až ti rozmlátím ten tvůj hnusný ksicht!" a on mu na to po chvíli odpoví "Ty jeden hnusnej hajzle!" a nebo již zmiňovaná scéna v baru popisovaná uživatelem Xmildenem. Tento western beru jako začátek jejich spolupráce, kde moc pěstních soubojů ala Bud a Terence nečekejte, zato přestřelek (jak už to u kvalitních westernů bývá) je dostatek. 100% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako western asi dobré, nicméně já klasické westerny nerada. Nikdy jsem nepatřila k obdivovatelkám pasáků krav, honců dobytka, desperádů a štětek. Prostě filmy o tom, jak evropský plebs likviduje Ameriku mne nechává chladnou. Bada a Terence mám moc ráda, právě k vůli jejich jednoduchému humoru a dobré náladě. Tu jsem zde nedostala. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western, vážný, drsný, a přesto udělaný se zábavným nadhledem a pěkným napětím. Je tu jednoduchá zápletka, kde dva ostří hoši jdou po stopě bezcitného a chladnokrevného zloducha. Pistolník a hazardní hráč Cat Stevens (zajímavý Terence Hill), odolný vůči jakémukoliv nebezpečí, vyjma vody, se snaží najít a ukončit svou noční můru, která se znenadání vynořuje z minulosti. Nezlomný pracovník pojišťovny Hutch Bessy (zajímavý Bud Spencer), jde po stopě pachatele brutální vlakové loupeže a snaží se o znovunabytí uloupené tučné kořisti. Chladnokrevný vůdce loupežné bandy Bill San Antonio (dobrý Frank Wolff) rád hraje nebezpečné hry, je nesmlouvavý ve vyžadování poslušnosti a bezcitný při překonávání všech případných překážek. Nastává střet bývalých společníků, kdy má navrch střídavě každá strana. Z dalších rolí: prostitutka Rose (Gina Rovere), žena vnadných tvarů, zástupce v Billově bandě Bud (José Manuel Martín), vznětlivě nepřemýšlivý ve svých rozhodnutích, a další desperáti Tam-Tam (Tito García), či Targo (Juan Olaguivel). Vážnější western drsného rázu, který ale není stále vážný a drsný. Je to příjemné odreagování a napínavá zábava drsné doby drsných mužů. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)
  • V čase 00:03:05, poté, co přijede vlak plný mrtvých cestujících do stanice, jeden ze zastřelených cestujících velmi viditelně otevře ústa. (korbitch22)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama