Reklama

Reklama

Vlastní cestou

(festivalový název)
  • Francie Elle s'en va (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nespokojená Bettie, provozovatelka restaurace v malém městě, jednoho dne prostě uteče od svého monotónního života se starou matkou a dcerou, s níž si nerozumí. Vezme s sebou svého vnuka, o kterého se zatím příliš nezajímala. Bude na konci cesty šťastnější než na jejím začátku? (fleurette)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (3)

Davered 

všechny recenze uživatele

Odpudivy exemplar evropskeho filmoveho populismu. Dramaturgicky nezvladnuty (zapletka se zacina rozvijet az v pulce filmu), hystericky, odtrzeny od reality. Cele to stoji na Deneuve, ktere i v 70 zustalo neco z jeji krasy. ()

Reklama

Doutas 

všechny recenze uživatele

Pokud jste také zamilováni do enigmatické Catherine Deneuve, tak skvělé v Polanskiho Hnusu nebo v Buňuelově Krásce dne, tak se tomuhle filmu určitě vyhněte obloukem. Čas nemilosrdně měří všem stejně a z tajemné krásky se dnes stala obyčejná babča. Ve své podstatě se jedná o obyčejnou stařeckou romanci - postarší ženě se rozpadne milenecký vztah, restaurace, kterou vede se svou matkou krachuje, a její vztah k vlastní dceři také není nejlepší. Jednoho dne se zhroutí, sedne do auta a vydá se na cestu hledat svoji druhou mízu. Jediné, čím je film možná trochu výjímečný, je svým poselstvím, že i ve stáří se dá najít štěstí (alespoň na francouzském venkově) a jeho celková tematizace obyčejného stáří, které bývá v líbivé a efektní kinematografii dneška opomíjeno. Avšak ve vší své obyčejonsti se ani nepřibližuje emoční síle třeba Hanekeho Lásky, která podává o stáří daleko poutavější výpověď. Tenhle film se se mnou zkrátka úplně minul, ale možná je to jen tím, že jsem ho viděl o 40 let dříve, než bych měl. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama