Reklama

Reklama

Lidský rozměr

  • Česko Lidský rozměr v pěti kapitolách (více)
Trailer
Dánsko / Bangladéš / Čína / Nový Zéland / USA, 2012, 83 min (Alternativní 56 min)

Obsahy(1)

Jak budeme žít na této planetě, když nás brzy bude 7 miliard? Dočkáme se i gigaměst? (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako budovať mestá nie pre autá, ale pre ľudí. Málokde to už pochopili, ale nájdu sa také prípady, napríklad v Kodani. Dokument skáče po rôznych mestách a krajinách, vidíme náhodné ukážky, a hlavne veľa rečí občas súvisiacich s témou, občas nie. Dáva námety na zamyslenie, ale to je všetko. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o městké struktuře. Líbily se mi některé úvahy, příklady a myšlenky, které zazněly od těch povolaných. Chválím také už zrealizované města či jen centra a náměstí, které jsme mohli díky porovnáním dvou pohledů poznat. Všeobecně mám rád dokumenty o našem světě, o člověku, přírodě a Lidský rozměr mi nabídl další oblast, která je určitě zajímavá a ani si ji moc neuvědomujeme. Human Scale dávám 75% - slabší čtyři hvězdy, ale prostě čtyři. ()

Reklama

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení volím převážně proto, že dokument je určený pro odbornější společnost. Téma k zamyšlení pro studenty architektury a architekty, kteří přihlíží zájmům klienta a ignorují pro vlastní prospěch důsledky na celek. Jan Gehl, je jeden z nejlepších urbanistů na světě a skutečně navrací města lidem. Místo aut - kola. Místo fast foodů - místní bistra... | 60% ()

majli 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který se snaží o pohled na města, jako místa pro lidi. Jak vrátit život do velkoměst? Dokument nabízí různé příklady řešení. Některé jsou protichůdné s tím, co jsme považovali za nutné dosud. Vede mě to k zamyšlení a pokoře: To co považuji za nejlepší řešení, může být i nejhorší. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vrátit města lidem, udělat z nich znovu prostor pospolité existence... i když je pětice kapitol tak trochu nevyrovnaných (hlavně ta bangladéšská je trochu zmatenou kolekcí roztomilého žvatlání), je tu celá řada přínosných úvah, příkladů a ideí. Pátá kapitola skvostná, už ani nevím, kdy jsem byl k smrti dojat dokumentem. Lidský rozměr dává prostor pro optimistické snění o lepšími světě, aniž by nutně mluvil o politické revoluci a zvrhlém systému. Prostě propaguje perspektivu chodce. A navíc velmi esteticky vypadá. U Dánů nepřekvapí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii, Bangladéši, Číně, Dánsku, Itálii, Novém Zélandu a USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama