Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Beatles. Ještě ujetější, než Help, ještě vtipnější, než A hard days night. Sice jenom animovaný, praví Beatles se objeví až na konci, ale to nevadí. Jsou tu jejich nejlepší songy z let 1965 - 1968 (Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, Lucy In The Sky With Diamonds, Nowhere Man, Eleanor Rigby, All you need is love, When I'm Sixty-Four, Hey Bulldog, samozřejmě titulní Yellow Submarine). Děj je sice pitomej, spíš jsou to epizodky (Moře příšer a Moře děr vedou), ale vůbec to nevadí. Stejně si člověk pana Nikoho a Modrý Hnusáky oblíbí. Jak je u filmů Beatles zvykem, nejvýraznější roli tu má Ringo a nejvíc vzadu je George. A kreslenej Paul je větší sympaťák, než ten pravej. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

Reklama

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý film a to nejen díky písničkám. I přes zdánlivé roztržité přeskakování mezi jednotlivými šílenými místy se zde najde určitá nit nebo spíše motiv, který diváka provází celou dobu. Některé dialogy jsou naprosto geniální a typický britský humor vás také dostane do kolen. Vzpomínky z dětství se vracejí po celou dobu a to je jenom dobře. Jeremy, Hillary, Boobe, PhD??? ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animák rozhodně za střízliva nelze sledovat. Je to halucinační jízda oblohou a snovým světem za doprovodu hudby Beatles. Myslím si, že píseň Lucy in the Sky with Diamonds vše vyslětluje. Btw. poslední futurama film má na začatku krásnou citaci/parodii - Benders Game! ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

It's Beatle-proof! Přesně takovýmhle nonsensem jsem potřebovala završit poslední den v roce. Jen tak pro představu: "Maybe time is going on strike.." "What for?" "Shorter hours." "I don't blame it. It must be very tiring being time, mustn't it?" "Why?" "It's a twenty-four hour a day, isn't it?" Ale ta intonace! To se musí vidět a slyšet. Prvních deset minut jsem si říkala, že scénárista rád hulil, ale po přehoupnutí deseti minut mi došlo, že tohle musel bejt uživatel něčeho silnějšího. Beatlesácká hudba samozřejmě top a i když samotní Beatles nejsou ze snímku nadšení, mě to fakt bavilo. /// Křižník - loď potopena. / I've got a hole in my pocket. / Nothing ever happens to me... / But I don't have an imagination... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Písnička All Together Now léta sloužila jako znělka pro Televizní kursy angličtiny v České televizi. (Robbi)
  • Snímek získal v roce 1968 New York Film Critics Circle Award. (Terva)
  • Beatles se ve filmu objeví pouze v závěrečné několikavteřinové sekvenci, kde vybízejí lidstvo k bdělosti, neboť proradní Jabkáči se mohou vrátit. (Robbi)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama