Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (69)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tri štvrtiny sa Veverička tvári ako jeden z najlepších a najnapínavejších trilerov 90tych rokov, aby v závere prišiel s klasickou vysvetlovačkou, ktorá všetko objasní tak nejak očakávane a neprinesie žiadne prekvapenie. To preto, že hlavná pointa musí napadnúť v priebehu filmu asi každého. Takže sa treba viac sústrediť na Medemov režijný štýl, prácu so symbolmi, na budovanie tajomna a napatia a na premýšľanie viac nad srdcom filmu, ako jeho relatívne priehľadnou logikou. V tom prípade môžete byť dokonca nadšení. Škoda, že sa Medemovi nepodarilo priniesť v závere nejaký poriadny prekvapivý zvrat, potom by som o jeho filme od zajtra rozprával každému, koho by som stretol. Ako som to pred nedávnom robil po zhliadnutí Diabolských žien. Videl som dávnejšie Sex a Luciu, takže nemám s čím aktuálne porovnávať, možno ale po viacerých jeho filmoch a zvyknutí si na jeho štýl uznám, že Veverička je premyslená skoro dokonale. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Mé první a doufám že zdaleka ne poslední setkání se španělským režisérem s krásným jménem Julio Medem. Chlapík je svědkem dopravní nehody dívky na motocyklu. Ukáže se, že dívka přitom ztratila paměť, čehož on toho hbitě využije a namluví jí, že spolu už čtyři roky žijí. Pomůže jí utéct z nemocnice a odjedou spolu stanovat. Jenže ani veverky nejsou tím čím se zdají být, takže nakonec se ukáže, že všechno bylo jinak. Letní, lehce erotické a magicky záhadné. ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Opět hooodně vydařená Medemovina. Drama plné lží, manipulací a metafor se špetkou tajemné erotiky. A o čem to je? O lidech nebo o veverkách? :-) V době páření, na jaře a v létě, samečci začínají bojovat o území s ostatními. Jeden sameček porazí druhého tím, že ho ostře pronásleduje. Dominantní sameček, zpravidla ten větší, silnější, vyhání vetřelce. Dojde k potyčce, ve které je to nejhorší, co se může stát, ztráta kousku ocásku. ......Jsou také obratné, pokorné a lehké, jako mouchy, lháři, plaché, ale rafinované, kličkují a velmi schopně kují pikle za mužskými zády. 4,5* ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dosť rozpačitý film. Medem ma síce stále viac a viac udivuje a zároveň presviedča o tom, že jeho tvorčia vyspelosť je priam galaktických rozmerov, no veverka je už v niektorých ohľadoch tak trochu nad rámcom toho únosného. Moje výhrady sa netýkajú vecí, ktoré sú skôr aktuálne pre tajomno filmov Davida Lyncha, radšej by som to pomenoval tak, že Medem sa rozhodol niečo otvoriť, svojím spôsobom aj tradične zamotať, ale v konečnom dôsledku mne osobne chýba akási adekvátna odpoveď na otázky: prečo, načo, ako? Vonkoncom to však nie je zlý film, pretože po hereckej ako aj príbehovej stránke som bol prakticky po celý čas spokojný. Škoda, že Medem tentoraz mierne upustil od silnejšieho erotického dráždenia, ktoré sa v niektorých momentoch pýtalo v takej miere, ako to vie prezentovať len on. Hodnotenie u mňa lieta v rozmedzí 60-80%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě velké zklamání, protože ho vysoce hodnotili i mé spřízněné duše. Od příběhu jsem čekal něco víc než jen bezcílné potulování se šílenou ženskou plné mysteriozní atmosféry, kdy nevíte co a proč se děje. Komedii (jak je tu uvedeno) v tom rozhodně nehledejte, vlastně na nic vtipného jsem v tom nenarazil. Spíš je film depresivní a naturalistický. Nesedl mi vůbec a dostane ode mně jen slabé 2 hvězdy. Přesto na Medema nezanevřu, protože má i lepší filmy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama