Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (69)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dosť rozpačitý film. Medem ma síce stále viac a viac udivuje a zároveň presviedča o tom, že jeho tvorčia vyspelosť je priam galaktických rozmerov, no veverka je už v niektorých ohľadoch tak trochu nad rámcom toho únosného. Moje výhrady sa netýkajú vecí, ktoré sú skôr aktuálne pre tajomno filmov Davida Lyncha, radšej by som to pomenoval tak, že Medem sa rozhodol niečo otvoriť, svojím spôsobom aj tradične zamotať, ale v konečnom dôsledku mne osobne chýba akási adekvátna odpoveď na otázky: prečo, načo, ako? Vonkoncom to však nie je zlý film, pretože po hereckej ako aj príbehovej stránke som bol prakticky po celý čas spokojný. Škoda, že Medem tentoraz mierne upustil od silnejšieho erotického dráždenia, ktoré sa v niektorých momentoch pýtalo v takej miere, ako to vie prezentovať len on. Hodnotenie u mňa lieta v rozmedzí 60-80%. ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Medem tradične nesklamal a pripravil pre diváka netradičný filmový zážitok. Správanie postáv sa nedá predpovedať a miestami je dokonca až nelogické (scéna, kde si Liza/Sofia strčí ruku mladého chlapca do rozkroku a iné). Tento fakt však len umocňuje filmový zážitok a nepôsobí rušivo. Rozhodne ide o film, ktorý sa oplatí vidieť. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jota chce skočit z mostu, ale než se odhodlá, spadne z toho samého mostu motocyklista (mimochodem moc pěkná scéna). Jota běží na pomoc, ale když zjistí, že dotyčný je dívka a trpí ztrátou paměti, okamžitě jí podsune vymyšlený život, ve kterém vystupuje jako její přítel. Lisa (jak jí nazve), je nejen velmi krásná, ale i hodně zvláštní a on zjistí, že o ní hodně stojí a že se bojí její minulosti. Zvláštní a zajímavý film s jednou opravdu hodně nechutnou scénou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po Sex a Lucía a Habitación en Roma můj třetí Medem. Všechny spojuje erotika, mystično, touhy, vášeň. Obecně španělská vrcholná kinematografie (Almodovar, Medem, Saura) je na naše středoevropské poměry hodně švihnutá, což Zrzavá veverka jenom potvrzuje. Je příjemné, že většinu filmu nevíte, co je vlastně pravda. Emma Suárez byla kočka, přidal bych erotiky. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Existujú "obyčajné" a "neobyčajné" filmy. J.Medem nikdy nenatočil obyčajný film. Točí obyčajné témy neobyčajne. Pracuje s vlastnou "filmovou logikou", vytvára zvláštnu ilúziu nereálnosti na reálnom príbehu, vzťahu, pocite...Proste prekvapuje, symbolizuje, imaginuje tak ako v Lucii, v Chaotickej Anne, tak aj vo Veverke... a vždy sa pristihnem pri tom, ako sa zmanipulovane dívam na jeho réžijnú tvorivosť, v kt. je proste úžasný a ja som po nej až závislá:)!!! Po Veverke mám znova bohatý subjektívny zážitok, len ten dej bol tentokrát trošku plytší v porovnaní s tým, na čo som u Medema zvyknutá. ()

Galerie (4)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno