Reklama

Reklama

Než přijde zima

  • Francie Avant l´hiver (více)
Trailer

Paul je šedesátiletý neurochirurg, který je šťastně ženatý s Lucií. Na jejich zdánlivě harmonické manželství nikdy nepadl stín pochyb. Jednoho dne je však do jejich domu doručena kytice růží od neznámého odesílatele. Paul záhy zjistí, že má tajnou ctitelku, o čtyřicet let mladší ženu jménem Lou, která trvá na tom, že jí kdysi zachránil život díky náročné operaci. Zatímco se Paul snaží pochopit, co na něm Lou vidí, vztah s jeho manželkou začne skomírat, což oba přiměje přemýšlet nad tím, co to provedli se svými životy. Obětovali snad Paul s Lucií své osobní štěstí kvůli nějaké plytké, bezvýznamné náhražce? (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (9)

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour - Filmový lov: Úkol číslo 18 - film s Tvým oblíbeným hercem, herečkou. Tradiční silný filmový zážitek z Francie, dokonce bych řekl, že filmová lahůdka. Ačkoli zápletka je téměř thrillerová, děj paradoxně plyne velmi pomalu, kamera si pohrává s dlouhými záběry, postavy spolu mluví málo či dokonce mlčí. Je tím však sděleno více, než kdyby neustále mluvily. Avant l´hiver je pro mě obestřeno závějem tajemství, spousta otázek pro mě zůstává nezodpovězena anebo ponechána na divákově interpretaci. Stále na ten film musím myslet a přemýšlet o jednotlivých střípcích skládačky, stejně jako o textu závěrečné písničky. Daniel mě asi opravdu nemůže zklamat a když se k tomu přídá ještě Leïla, jsem nadmíru spokojen. Na druhou stranu uznávám a mám pochopení pro diváka, který snímek označí za nudný, může tak působit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ono je to z filmařského hlediska hezky odvyprávěný, ale mě to přijde jako hodně ohraný téma a díky tomu to s příbavajícím časem víc a víc nudí. Herecky dobrý, ale u Daniela mám jeden specifický problém, pokaždý když ho vidím, tak si vzpomenu na hlášku z Kondomedie "Vypadá jak holub" a to pak je v dramatických scénách dost blbý, protože on v sobě ty holubí prvky prostě opravdu má, čímž nikterak nezpochybňuji jeho herecký talent. ()

Reklama

Rajca 

všechny recenze uživatele

Jeseň života jedného páru, ktorého život na prv pohľad vyzerá ideálne - úspešný lekár, šťastná rodina, životný komfort, ktorý im nejedny závidia. Ale aká je realita? Tak ako to v živote býva, to čo sa javí ako dokonalé, máva zvyčajne trhliny a v živote každého sú 13 komnaty, ktoré sa bojí odomknúť. No a tie Paulove a Luciine začínajú vyplávávať na povrch, keď manželskú rutinu na ruby obráti Lou - symbolicky kľúč k osobným tajomstvám a nanaplneným túžbam. Pomalé plynutie deja pomáha lepšie nasať smutnú atmosféru osobných tragédií. Aj samotný záver necháva priestor pre tichu kontempláciu, podfarbenú nadhernou adaptáciou hudobnej klasiky v podaní Leily Bekhti. A čo Vy? Našli ste ten svoj kľúč? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že Daniel Auteuil si už docela dlouhou dobu brousí zuby na lidská dramata z pohledu obyčejných lidí. Než přijde zima je totiž podobným příběhem. Obyčejný lidský příběh je s francouzskou nonšalancí, příjemnou kamerou a tichým průběhem odvyprávěn tak, že na něj budete myslet ještě několik dnů po shlédnutí. Takové filmy mám upřímně moc rád. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Film se táhne jako podzim a zima dohromady, ale přesto jsem se nenudil, hlavně díky oběma hlavním protagonistům. Jejich rodinné soužití s minimem slov bylo ukázkové a chápu, že po mnoha letech manželství může být katalyzátorem nějakého konfliktu cokoliv. Daniel Auteuil tyhle smutné hrdiny hrát fakt umí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama