Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Kulturistika spadá do unikátní kategorie, je to sport, je to zábava, je to životní styl a je to taky umění. Takže musíte mít cit sochaře a vytesat svoje tělo." - Arnold Schwarzenegger ...Arnie slovy zkušeného profíka vystihl hlavní myšlenku a já jako úplný neználek nahlédla do světa namakaných, upocených, soupeřících samců. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bodybuildingu zrovna neholduji. V podstatě jsem o něm nic nevěděl, ale řekl jsem si, proč si nerozšířit obzory a nezkouknout také něco jiného, než obvykle. A musím říci, že jsem byl hodně příjemně překvapen, s jakou chutí a zaujetím jsem tento téměř dvouhodinový dokument o sportu/umění/zálibě hltal. Je moc pěkně zpracovaný, doplněný příjemným hlasem v komentáři. Za mě spokojenost a rozhodně nelituje, že jsem tuto "vekou neznámou" viděl. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

pre mňa ako človeka, ktorý o tomto obore ľudského snaženia nevedel viac, než absolútne minimum získateľné z obálok muscle & fitness, bol tento dokument veľmi prínosný; zaujímavé, ako američania dokážu k domumentu pristúpiť z hľadiska napätia, výstavby, konfliktu a štruktúry podobne, ako k hranému: tento film má "main event", protagonistu, antagonistu, americký sen, from zero to hero schému, pátos, humor, rodinu a švarcenegra: úžasný koktejl ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

I po letech, kdy Pumping Iron změnil způsob nahlížení na kulturistiku jako na odchylku od normy, se při pohledu na profi kulturistiku nic zásadního nezměnilo. Hlavní protagonisté působí jako přerostlé obludy na steroidech, které neřeší nic jiného, než kolik kalorií už mají za sebou a kolik ještě před sebou, kolik sérií toho či onoho, a jestli ten či onen sval vypadá dobře. Často jde o samotáře žijící na okraji zájmu, kteří se dlouhé měsíce připravují na jeden až dva večery, kdy se napatlají, někdo je ohodnotí a dostanou cenu. Nejde jim snad ani o peníze, ale o ten pocit, že jsou Mr. Olympia. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv přičichl ke sportu, tvrdému tréningu, nesmrtelně hluboké dávce motivace, sebezapření, možná až fanatismu - nalezne v tomto filmu kus sebe. Pro ostatní je to taková vstupenka do tohoto světa, věřím, že si mnozí budou ťukat na čelo. Pro mě se jedná o lidi, co mají vizi, vědí, co chtějí a jdou si za tím; tím pro mě mají tu největší hodnotu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)
  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama