Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem bohužel během svého dětství vůbec neviděl. Ale věděl jsem, že by se mi líbil, protože mamka mi jako dítěti koupila knížku, kde byl příběh popsaný a to doplňovaly původní obrázky z filmu. Ten příběh jsem prostě miloval a pamatuji si, že před spaním jsem chtěl po mamce, aby mi četla jen tohle. Pak začal vycházet dětský časopis Dumbo a bylo jasné, že mi ho mamka prostě musí kupovat, protože tou dobou už jsem ten příběh miloval a tohle bylo ještě něco navíc. Ale i přes to všechno jsem ten film nikdy neviděl, pouze jsem ho znal z vyprávění. Až teď, ve svých 21 letech, jsem dostal poprvé možnost se na zfilmovaného Dumba podívat. A nebyl jsem zklamán. Ba právě naopak, film splnil veškerá má očekávání a potvrdilo se mi, že ten film je opravdu tak překrásný, jak jsem si ho představoval. Takže i když jsem ho viděl až v rané dospělosti, tak přesto mne provázel mým dětstvím a já ten příběh miloval a miluji ho dodnes. To je prostě pro mne klasika, která nikdy nezestárne a která stále bude mou nejoblíbenější animovanou Disneyovkou, ať se děje cokoliv. Celé je to úžasný příběh, který se prostě musí líbit i dospělým a proti kterému snad nikdo ani nemůže nic mít. Takže nejen díky nostalgii, ale především díky kvalitě filmu i celého příběhu o jednom malém sloním outsiderovi uděluji pět hvězdiček. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dumbo ještě o něco delší a všechno to létání ze závěrečné montáže dostalo více prostoru, dal bych čtyři čisté a ani bych nemrkl. Takhle jsou to tři a půl spokojené hvězdičky. Dávám je především za úžasnou scénu s tančícími slony, za výborné vrány, parodicky dramatický začátek předcházející písni o čápech a za senzační dvojku malé němé slůně a ještě menší, mluvný a po čertech sympatický myšák. Záporem z nejzápornějších je ovšem i na Disneyho poměry neskutečně infantilní živá lokomotiva, brrr. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

O tom, ako premeniť svoju nevýhodu na svoju výhodu, či o krutosti okolia, kde sa niektorí vysmievajú z nedostatkov, no pár dobrých rado pomôže. Síce nosenie detí bocianmi, sedenie na oblakoch, lietanie pomocou uší a možno aj iné malé detaily sú v tomto filme priam stereotypné nezmysly a vytvorené mýty pre deti, no ako také je to krásne, je to rozprávka, ktorú som mal už vo forme knižky ako dieťa a veľmi sa mi páčila. Animácia je taká tá stará škola, dosť príjemné pre oči. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příběh malého slůněte s nadměrně velkýma ušima znám už od dětství, ale teprve teď jsem viděl i filmovou podobu této disneyovské klasiky. I když jsem už z pohádek pro nejmenší krapet vyrostl, tak i přesto mě několik scén velice zaujalo - viz kolaps sloní pyramidy či opilecký sen. Navíc některé scény byly i řádně děsivé, takže si přijdou na své i starší diváci. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem měla tento film na kazetě dabovaný jedním člověkem. A tu pohádku jsem milovala. Dumba jsem dnes viděla po cca 25 letech a i v mých dospělých očích to byl nezapomenutelný zážitek. Sice mě překvapila stopáž - sotva hodina bez titulků (jako dítěti mi přišel film delší). Alegorie na šikanu a rasismus je platná snad v každém období a pochopila jsem myšlenku filmu, co mi jako dítěti nedocházela. Navíc jsem u filmu jako dítě ani slzičku neuronila, i když je velice pochmurný, ale jako dospělá jsem měla na kahánku. Film mě donutil se zamyslet nad Disneyho tvorbou, poněvadž Dumbo je z roku 1941, ale v podstatě spolu s Bambim a jinými klasikami jsou to animáky dětí narozených v 90. letech minulého století. Tenkrát se totiž tyhle staré animáky vracely a neustále vydávaly na VHS, protože celovečerní film od Disneyho vyšel tak jednou za pět let, dnes bohužel na úkor kvality plodí Disney několik animáků do roka. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (14)

  • Prezident Harry Truman sa pri svojej návšteve Disneylandu v roku 1957 odmietol odviezť na Dumbovej atrakcii, pretože slony sú symbolom republikánov. (Raccoon.city)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)
  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama