Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Dumbo je čtvrým filmem studia Walta Disneyho a jedním z nejkratších z jeho celovečerních filmů. Měl Disneymu nahradit finanční ztráty z Fantasie, takže u Dumba se studio soustředilo na jednoduchost a úspornost. I přesto je to film s jiskrou a plný něhy. Předlohou mu byl příběh pro děti, který napsala Helen Aberson. Výroba filmu probíhala v průběhu 2. světové války a válka je v příběhu i zmíněna. Nejlepším, tedy jidiným, kromě maminky, přítelem slůněte se stane myšák Timothy. jak je ukázáno ve filmu, sloni je myší bojí, ale jeden nikdy neví, kdo se stane jeho spojencem ve zlých časech. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Porovnám-li Dumba s předešlými Disneyho počiny, pak z toho slůně s plachťáky nevychází zrovna dobře. Animace je suverénně nejslabší a příběh toho rovněž mnoho nenabízí. Jednoduchost není na škodu, u Bambiho to fungovalo, ale v případě Dumba schází vtip, sentiment nebo alespoň výraznější dějová linka. Jediným trumfem tak zůstává původní nápad a delirium tremens s růžovými slony. 6/10 ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi se opakuje stejný problém jako bohužel u čím dál více filmů u Walta Disneyeho. Hezký a roztomilý příběh pro děti. Ale nějak to nepřechová ten smysl až do dospělosti. Hold jsou i výjimky jako Pinocchio, ale to je asi jedno z mála. Pointa je jasná. Docela škoda, ale s tím se nedá nic dělat. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních Disneyovek, která kdy spatřila světlo světa a zároveň prý i nejoblíbenější snímek samotného Walta stvořitele. Původní, dnes již dávno klasický Dumbo poutá nejen na svou dobu kouzelnou animací, spoustou hudebních čísel (Oscar) a hlavně sentimentálním příběhem o odloučení dítěte, zde slůněte, od své matky a vzniku skutečného přátelství. Na dnešní dobu krátká stopáž nemá (až na snovou sekvenci) čas nudit a film si příjemně plyne k očekávanému závěru. Škoda jen, že si divák létajícího Dumba neužije víc. Jinak je to tradiční pohádka staré školy, kde není jen cukr a smích, ale i zdůraznění faktu, že život není peříčko a procházka růžovým sadem. Mně se to po boku malé dcerky o vánočních svátcích líbilo a třeba si jednou dám i novou verzi od Tima Burtona. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

To bylo tak hezoučké...! Možná se mnou někdo nebude souhlasit, ale ta animace je ve své nedokonalosti paradoxně mnohem silnější než přesné, avšak často velice chladné počítačové výtvory posledních X let... Navíc ten příběh je ohromně kouzelný a hravý, místy dojemný, ale ne nějak přehnaně sentimentální. Vtipná byla i taková jemná ironie, např. při zobrazování nadutých slonic. Dumbo ani nepodlehl nějakému moralizování, jak tomu bylo třeba později ve Lvím králi. No a když k tom přičtu na svou dobu dost překvapivou scénu s růžovými slony.... Dumbo byl vlastně průkopník psychedelie..:-)) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)
  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama