Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud nepočítám hudební úlet Fantazie, tak Dumbo je první Disneyovka, která není podle klasické pohádky. Příběh je jednodušší, stejně jako animace. Je to v podstatě jednoduchá záležitost o sluněti s velkýma ušima, který uprostřed cirkusu hledá své právo na štěstí. Potěšila mě animovaná psychedelická část, překvapilo kolik emocí se dá vyjádřit obyčejným chobotem a pobavily různý narážky na svět (slonice ala pavlačové drbny, vrány ala černošský big band). Je to pěkná pohádka, ale ne na 5*. Animovaný film roku 1941. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi tie prehnane disneyovské postavičky a zvieratká boli fakt milé.V dnešných filmoch sú otravné. Napriek tomu ma Dumbo trochu sklamal, ani neviem presne čím. Pár velmi pekných scien, ale ako celok nejaké divné. Možno je tými lsd sloníkmi, ktoré sú samy o sebe super, ale príliš sa sem nehodia. Toto by mali vyskúšať hipisáci, ktorí ulietavali na vesmírnej odysei. Toto je tá skutočná haluz. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože jednoduchoučká sentimentální pohádka často lyricky, beze slov líčí chod cirkusu (který zvířata sama pomáhají stavět, žádné úpění pod bičem drezéra) a vpřed se neposunuje jinak než písničkami / muzikálovými čísly (s dokonale sladěnou hudbou s pohyby), zásadní myšlenky zesměšňované, opovrhované "jinakosti" a rodičovské lásky zůstávají pevným, zřetelným základem. Dokáže být temná až krutá, navíc si dovolí věci, které by dnes už neprošly (slůně se omylem opije a zažije řádně psychedelický trip s tančícími růžovými slony). Nejenom z této pasáže čiší okouzlení tvůrců (obdivuhodnou a nestárnoucí ruční) animací, u níž fantazie nezná hranic. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejstarších celovečerních filmů od Walta Disneyho a určitě z nich i ten nejkratší. Na rozdíl od jiných nepřekypuje spoustou rozvrkočených zvířátek. Tentokrát je jejich roztomilost zasazena jen do jednoho, a to do slůněte s obrovskýma ušima, které později díky nim i létat. [3733. hodnocení, 153. komentář, 83%, 756. nejlepší film] ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, ano to je to legendární létající slůně s velkými ušima pokud se nepletu? Ve srovnání ale třeba s předchozím ale o to více spornějším snímkem Fantazie je ale animace a děj tohoto snímku zcela konvenční, přesto však tento snímek obsahuje i mnohé experimentální sekvence. V jedné a pro mě jako dítě nezapomenutelné scéně slůně vypije plnou mísu šampaňského a potom zažije vize hýřící barvami. Mě osobně se však ale nejvíce líbili záběry z přehlídky sladce růžových slůňat, které vešly do podvědomí a dějin animovaného filmu jako jeden z určitě nejoriginálnějších obrázků. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (14)

  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno