Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím štyroch mužov sa vydáva do ľadovej pustiny, aby opravili anténu telekomunikačného zariadenia. Všetko ide podľa plánu, kým sa situácia nevymkne kontrole a oni nepadnú do pasce teroristov. V daždi guliek prežijú dvaja: Oğuz (Ufuk Bayraktar), jeden je vzdelaný a z bohatej rodiny, druhý chlapec z ulice. Obaja sa musia naučiť vzájomne si dôverovať, uzavrieť spojenectvo a dať bokom svoje rozdiely, aby prežili v tejto nebezpečnej situácii. (ito7)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestli Turek bojuje se šátkařema lezoucíma přes hranici stejně jako jednotka ve filmu, pak chápu tu opravdu nekončící plejádu stovek tureckých jmen v závěrečných titulcích, což byli předpokládám padlí turečtí vojáci. Pak mne ovšem děsí, že je to náš spojenec. Ono to ani nemuselo dopadnout tak špatně, ale mně strašně štvaly ty retrospektivní části. Nic proti nim, divák se často lecos dozví o hrdinovi, když takto třeba vzpomíná, ale tady toho bylo moc. Prakticky za každou vojenskou sekvencí (a to ještě nemusely být bojové, ale jen kecací), jedna cvivilní. A to s tak nekompromisní pravidelností a leckdy tak zbytečné, že jsem to ke konci přetáčel. No a ty bojové scény... Nechápu, že kucí hlídaj v chatce tak strašně důležitej kopec a nemají tam zbraně. A to ani žádné pohotovostní zásoby munice atd... Útěk stylem, že se postavím a začnu řvát hele snajpře tady jsem zkus mně trefit! - no to byla debilita co překonala skákání americkejch borců po hlavě ze skály  v Na život a na smrt. Jeden by řekl, že Turkovi hráblo, ale on to pak předvede sám hrdina filmu taky... V tureckém Ještědu není nic a když se tam potkají s nepřítelem ani mu neseberou zbraň! A zdrhaj s pěti nábojema pryč... Přitom kucí byli docela sympatický, možná to dělat někdo zručnější, dopadlo by to lépe. Tohle je ale spíše propagandictický film pro vlastního diváka a tak možná, že nejsme ta správná cílovka a možná to tak ani nebylo myšleno. Co bylo ve filmu 100% byly záběry na nádherné hory. Dávám za 2 sušenky. * * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Motivován vysokým hodnocením na IMDB jsem se odhodlaně vrhnul na můj první turecký film. Čekal jsem kvalitní válečný survival... a to jsem zrovna tak úplně nedostal. Jako jo, jsou tam dva vojáci obklíčeni nepřítelem snažící se přežít. Film je ale hodně naředěný flashbacky z civilního života, které jsou někdy úsměvné, mnohdy otravně melodramatické a skoro vždy velmi povrchní a často i velmi slabě zahrané. Hlavní hrdina, takový turecký Jake Gyllenhaal je sympaťák, ale těžko se do jeho postavy proniká. Celé je to dost neosobní, poloamatérsky natočené (nasvícení u některých scén působí jak z té nejlevnější turecké telenovely) a hlavně ne moc dobře odehrané. Fanda žánru ocení pěkné scenérie a pohled na netradiční kulturu, ale jako celek to je docela nuda. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama