Reklama

Reklama

Dítě-věc

(festivalový název)
  • USA Kid-Thing
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou snímku Dítě-věc je deprivovaná desetiletá dívka, trávící své dny čistě destruktivním chováním, dokud neobjeví starou ženu, uvězněnou na dně studny. Screen Daily film popsal jako „vidlácký úlet s popartovou poetikou“. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (6)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vydarená nihilistická dráma o 11-ročnej holčine, jej unudenom každodennom stereotype, ktorý postupne naštrbuje jej myslenie a prechádza do mizérie, prejavujúcou sa snahou, násilnou formou demonštrovať svoju zbytočnosť. Hypnotizovanie drúbeže pred skántrením, paintballová likvidácia dávno mŕtveho dobytka...a ženský hlas v studni, prosiaci o pomoc a následné zblíženie sa s neznámou, celkový stav mysle len deformuje, výsledok toho celého takto dostáva jasné črty. Fantastická Sydney pôsobila, akoby ani nevnímala filmový štáb. Príjemne nepríjemný a neveselý filmový zážitok, ktorý sa môže odohrávať práve teraz a nemusí to byť len farma niekde na samote... ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Redneck art jak vyšitý. Pomalý, mrazivý film, ve kterém sledujeme každodenní nudu jedné podivínské mladé holky, která tráví čas tím, že škodí lidem a ničí vše, co jí přijde pod ruku. Její nedostatek empatie vyústí v neposkytnutí pomoci nebohé starší paní uvízlé ve studni. Psychologická studie mladistvé psychopatky za bodem nápravy – film na ní nahlíží bez špetky naděje či náznaku směrem k nápravě. Nesnaží se tedy prezentovat příběh přerodu, naopak zobrazuje krutou realitu v souvislostech. Ve filmu se objeví několik momentů, kdy si člověk říká, že přece jen má v sobě špetku lidskosti – tyto momenty jsou ale záhy vždy rozdrceny na prach. To vše vyústí v zajímavé finále, kde se může zdát, že dochází k určité katarzi, i když ve skutečnosti jde pouze o rezignaci. Jsem rád, že nejde o další z řady filmů, kde je mladý psychopat součástí relativně fungující rodiny. Tahle dívka má tak akorát střechu nad hlavou – nic víc. To, že je taková, jaká je, nemůže nikoho moc překvapit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mladá holka zcela bez emocí (o empatii už vůbec nemůže být řeč) zabíjí čas, tím že si „hraje“ (což většinou znamená, že něco ničí). Máme tu demoliční derby, venkovské burany a pocit, že Texaský masakr motorovou pilou se odehrává o pár mil vedle. Stará žena ve studně je sice zajímavý moment, ale tahle agresivní dívka má svoji hlavu. Hodně divný nezávislý film. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela hustá studie morálně zanedbávaného dítěte, která vám trochu zhustí krev. Mnohdy nevíte, jestli se smát nebo brečet, protože situace, ve kterých se dobrovolně nachází malá holka, která se nejspíš narodila bez duše, jsou absurdně vtipné, nicméně pro ní je to denní chleba a každodenní realita, s níž nehodlá nic dělat a v podstatě se životem jen prokopává vandalistickou činností. Nejhorší na tom je, že vše probíhá bez jediné emoce a vy se při sledování cítite tak nějak zrazení. Tento zápaďácký kousek je docela studená sprcha, ale svým způsobem je vlastně okouzlující. KVIFF 2018 ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Až na to, že jsem na začátku párkrát usnul, tak to bylo úžasné. To, jak se herci pohybovali, reagovali, taková řeč těla, kterou v každém filmu neuvidíte. Připomíná to tedy hodně divadlo, všechno má svůj čas, nikam se nespěchá. Strašně z toho kypří ta ARTovost, celý screenplay, prostředí, ve kterém se příběh odehrává, hudba, která se tam nevídaně hodí, úžas. Příběh je o holčičce, která vyrustá bez matky a otce sice má, ale je většinou pod vlivem alkoholu a o své dítě se nestará. Dívka tedy vyrůstá sama a ve věku deseti let je v ní už vidět nával agrese. Takže tedy ART jako vyšitý. Doporučuji! /MFFKV2018/ ()

Reklama

Reklama