Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a veselá Veera (Alia Bhatt), dievča z veľkomesta sa v noci zdržiava na diaľnici so svojím snúbencom. O štyri dni sa majú vziať. Náhle sa však jej život v okamihu prevráti naruby, keď miesto zážitkov spojených so svadbou musí čeliť únosu. Kvôli nemu už nikdy nebude ako predtým. Gang únoscov však spanikári, keď sa dozvie, že si nechtiac vybrali práve dcéru bohatého a mocného priemyselníka. Ich plán, podľa ktorého požiadajú o výkupné, sa rozplynie v strachu z odhalenia. Šéf gangu má však pevné nervy a je odhodlaný zo situácie vyťažiť, čo sa dá. Dni plynú a Veera cestuje s gangom ďaleko od miesta činu. Čoskoro si začína uvedomovať, že medzi ňou a šéfom gangu vzniká zvláštne puto. Napriek tomu, že je ním väznená, sa začína cítiť slobodne, ako nikdy predtým. Dúfa, že diaľnica, po ktorej cestujú, sa nikdy neskončí. Ide len o chvíľkové poblúznenie alebo o pocit, ktorý už nezmizne? (Incantator)

(více)

Recenze (15)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprostý indický bizar! Regulérní romance vystavěná na základech Stockholmského syndromu! Scénář jde ale většinu času stále přesně po hraně, ovšem většinou ji nepřekračuje, takže jsem sice u většiny scén trnul napětím, co bude následovat, ale film nikdy nesklouzl do úplného sentimentálního bahna, ba naopak postupem času jsem tomu zvláštnímu indickému koření přišel na chuť, hlavně v momentech, kdy před kamerou začalo být i veselo ... když jsem třeba spatřil scénu, kdy mladá Indka někde v horách trsá v rytmech amerického hip-hopu a sekunduje jí stejně postižený vousatý Ind v tradičním oděvu, musel jsem se nahlas smát. Tenhle zvláštní snímek má ale naštěstí hodně antihollywoodský konec a odečtu-li zhruba poslední minutu, která happyend naopak docela nelogicky přináší, filmu se vytvořil docela originální rámec. Takže nakonec dávám i relativně dost vysoké hodnocení, tenhle film je jako sladké i pálivé jídlo zároveň... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ALE TATO CESTA JE KRÁSNÁ A PŘÁLA BYCH SI, AŤ NIKDY NESKONČÍ."... /// Když se rozmazlená holka dostane do spárů únosců, následuje: A) Hromadný znásilnění /B) Brutální zavraždění /C) Láska. Nebudu spoilerovat, ale dopředu chcu upozornit úchylně založený jedince, že jestli během filmu šáhnou do kalhot, tak z jinýho důvodu. Nevím, co jsem čekal já, ale u mě nuda. Žádný drama, spíš to plynule za pomoci těch indiánskejch songů přechází v road movie romantiku. Holčina romanticky (tedy šťastně) běží za náklaďakem, rochní se ve vodě, mává stromům… tolik štěstí, to je aji na mě moc! Písní přibejvá, láska nabírá na intenzitě, páč tahle 16tiletá pipina toho 40tiletýho banditu žere (i s fousama). A vo tom to je! Všichni strašlivě moc romanticky založení, jenž žijou uzavření v nemilovaném světě – DÍVEJTE SE! Na konci vás možná rozhodí nečekaná dramatická vsuvka, ale to ustojíte. (Aspoň já vám věřím!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám v Indii únos. 2.) Chtěla bych, aby mě unesli. 3.) Thx za titule ,,peta.jashek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hej, byla si unesená! Musíš vypadat nervózně. Kdo za tebe jinak zaplatí? Přestaň se smát! Buď vážná!“ Indická romantická pohádka. Značně absurdní, úsměvná a…nevyrovnaná. Film je podobný hlavní hrdince. Někdy naprosto odzbrojující a zábavný, jindy otravný a mimo. Třeba jen ty Veeriny myšlenkové pochody, které neustále prezentovala nahlas, nebo na druhou stranu Mahabirova hraná tvrdost a pak pro změnu plačtivost, to jsem prostě nepobíral a jen nechápavě zíral. Či ten dost kýčovitý závěr (zbytečně) našroubovaný na původní emočně velmi silný konec. Nebo to maximálně umělé zabírání Veery proti hvězdné obloze a poušti (?) a na druhé straně nádherné, ničím neposkvrněné, osvobozující Himaláje. A tak bych mohl pokračovat dál, film zkrátka občas vybočí lépe (nezapomenu především na perfektní taneční scénu), jindy zase hůře, nicméně ve výsledku je to průměr. „Vše je v troskách. Co teď?“ – „Sedneme si na střechu.“ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že dějově se jedná o výrazný konstrukt, kterému se jen těžko přichází na chuť. Prvních pár desítek minut se zbytečně topí v otřepané omáčce, která se nám snaží ukázat, že ta parta únosců jsou zlý chlápci, ale ne zase až tak moc. Na konci se zase zbytečně a hlavně neobratně motá ve vysvětlování vlastních motivací a vnitřcích pochodů hlavní postavy. Zbytečně tím ničí v rámci mezí fungující romantické dobrodružství, které je náplní většiny děje. V konečném důsledku je totiž sdělení tohoto snímku veskrze sympatické a lidské. Navíc řemeslně se jedná opravdu o zdařilé dílo. Výprava po horských scenériích skoro až bere dech. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Psychoterapie únosem? Nejsem si jistá, že by to psychologicky mohlo fungovat a ani v průběhu filmu jsem některým pohnutkám postav nevěřila, ale jak se postupně odhalovaly zážitky z jejich minulosti, začalo to dávat smysl. I když je snímek do jisté míry limonáda, přece si mě získal. Hlavně dvojím hereckým zjevením. Míváte taky ten pocit, když znáte nějakého herce, viděli jste ho v několika filmech, ale pak najednou uvidíte film, kdy si ho doopravdy VŠIMNETE? A pak už ho nikdy nebudete vnímat stejně? _____ Alia Bhatt si mě zde podmanila scénou hořké vzpomínky na čokoládu, Randeep Hooda pohledy, které vydaly za tisíce slov a vrcholným momentem, kdy fyzicky nedokázal unést emoce, které cítil. Protože to nebyla jen láska, ale i drásavá vzpomínka a zoufalství nad životem, který nikdy nebude mít. Jeho předešlé zuřivé záchvaty vzteku získaly širší rozměr - nezlobil se jen na ostatní, ale i na sebe a na to, co mu život provedl. Závěr v nádherných a svěžích Himalájích je návratem k dětské čistotě, k upřímnosti a absolutní důvěře, kterou oba hrdinové už dávno za dost krutých okolností ztratili. ____ Romantický příběh s několika fackami, vtipnými hláškami a osudovostí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když "drsní" vidláci čistě náhodou unesou spratkovitou dceru bohatého podnikatele trpící samomluvou, je zaděláno. Prakticky na cokoliv. Převážně pak romanticko-poetickou road movie se sociálně kritickým kontextem a až pogádkovým oparem. V závěru už hrající skoro čistě na poetiku prostředí. A ty hory jsou fakt nádherné. Možná nikomu jinému bych to růžovou knihovnou zahalené kýčoidní společensko-sociální drama nesežral, ale Indové ví, jak tyhle obsahově-žánrové crossovery podat. Neboť se zdá, že alespoň ve filmech se objevuje ten měnící se pohled na ženy a jejich postavení v indické společnosti. Kéž by tomu bylo více i ve skutečnosti. 3.5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších Indických filmov, bez toho typického pozlátka a tančekov, aké som kedy videl. Surová dráma o únose a jazvách aké si nesie človek kontrastujúca s nádherným prostredím severnej Indie a Nepálu. Alia Bhatt podáva svoj životný výkon. Posledných 20 minút stojí tak silno na nej, že vás k tomu plaču svojou úprimnosťou a psími očami dostane. Pritom je film aj zábavný a lyrický. Moderná verzia Rómea a Júlie len bez tých súbojov medzi rodinami. Film, kde mi ukážu krásu cesty a miesto, kde by som chcel sám dakedy žiť, nemôžem za žiadnych okolností označiť za zlý. Mehtová kamera je rovnako úžasná ako Rahmanová hudba. A Imtiaz Ali znova dokázal, že bez rozdielu či skáče z drámy k romanci a mixuje a strieda žánre, ako na bežiacom pásy vie presne čo chce dosiahnuť a servíruje nám to na krásnom dramatickom pozadí. Naozaj film na pohladenie a zároveň niečo čo si budem pamätať veľmi dlho. A zatiaľ Aliho vrchol, aj keď je to niečo úplne iné, než som od neho doteraz videl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jáj, skvelý koncept príbehu a celkovej zápletky, no ten spád bol v tomto prípade fakt pribrzdený množstvom zdĺhavých scén. Aké je to zaľúbiť sa do vlastného únoscu? A dá sa vôbec považovať za únos niečo, kde sa človek po prvý krát v živote cíti žiadúcim a naozaj slobodným, bez toho aby sa mu do života neustále miešala rodina a organizovala každý deň? Tá ústredná myšlienka sa mi naozaj veľmi páčila, no všetko okolo toho mi prišlo veľmi nevyvážené. Samozrejme to zachraňovalo krásne prostredie "na konci sveta" pod Himalájami, no a taktiež zopár príjemných dialógov, no inak bol dej tak trochu nevýrazný. Škoda, bolo by to za 4*, ale takto len za tri. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov ktoré berú dych, dejová línia je síce silno predpokladateľná,(čo dodnes ešte nebolo vymyslené?) ale to spracovanie stojí za to. Odhliadnuc od úžasných kulís prírody, hôr a horských oblastí na tomto filme "niečo" je. Imtiaz je proste pán režisér milujem jeho filmy a tento mi to zase len potvrdil aj keď je iný. Úžasný čo dodať. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Přestože mi chování hlavní hrdinky přišlo z počátku podivné, po odkrývání dalších věcí už bylo docela i pochopitelné. Příběh byl zajímavý a scenérie byly nádherné, že i většina filmu (když nepočítám nečekané výstřely apod.) na mě působila dost uklidňujícím dojmem :-D Konec nebyl zas až tak překvapující, protože to byla pro mĕ ta pravděpodobnější možnost. Krásný film! ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ať se ti líbí kterákoliv hora, všechny jsou naše. Budou tu napořád, je jedno kdy se tu zase vrátíš." ...Mahabir = zločinec, pod drsnou slupkou skrytá citlivost. Veera = ptáče, uvězněné ve zlaté kleci rodinného pokrytectví a lží. Ona změnila jeho, on změnil ji. Přenádherná horská krajina, podmanivá hudba a také předvídatelný konec, ale v tomto případě jsem vlastně ráda, že se nekonala žádná přeslazená limonáda, protože jak ona, tak i on se dočkali své vlastní svobody. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Z Highway se vyloupl jeden z mých největších filmových zážitků roku, jeden z těch mála filmů, jež v hlavě rezonují ještě dlouho po závěrečných titulcích. Je to drama o cestě, o níž nikdo nechce aby skončila, o úniku z dusna civilizace a o smíření s minulostí. Oproti dřívějším režisérovým počinům je Highway více komornější, civilnější a daleko osobitější. Má plnokrevné postavy, uhrančivou hudbu (A.R.Rahman, co dodat...), a otevírá několik nejen pro Indii pálčivých témat. Randeep i Alia výborní. Milovníci krásných obrazů a jihoasijské krajiny si přijdou na své. Přestože se v druhé půli najdou místa, která se mi zdála natahovaná a zbytečně doslovná, tenhle film můžu zařadit mezi mé oblíbené indické filmy. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem odkládala opravdu dlouho. A zase o tolik jsem nepřišla. Tedy- zpracování zajímavé, to určitě. Líbila se mi surovost filmu. A naprosto mě okouzlil Randeep Hooda. Zamilova jsem se do něj. ovšem postava Veery byla divná. Nějak jsem se s ní nemohla sžít. A vztah mezi Veerou a Mahabirem mi přišel taky tak nějak divný, chybělo mi mezi nimi hlubší pouto, jako by si po celou dobu každý hrál na svém písečku a nezajímal se o to co ten druhý dělá. A navíc se mi nelíbil konec, také mi plně k filmu neseděl. ()

HarryB 

všechny recenze uživatele

It was very good. I loved how they India depicted in this movie through the highways , from cities, to salty barren lands, deserts, plains of Punjab and eventually majestic Himalayas. I liked it especially because I could relate with main character . Even I've desires to live near nature and to be free from the bounds of busy city life. Performances were very good too especially Randeep Hooda who gave a subtle performance and emoted through his eyes which is definitely one of best qualities in an actor. Alia Bhatt has significantly improved as an actress. ()

Reklama

Reklama