Reklama

Reklama

I Will Follow You Into the Dark

  • Velká Británie Into the Dark
Trailer

Obsahy(1)

Sophia (Mischa Barton) trpí vážnymi depresiami, lebo pred šiestimi mesiacmi jej zomreli obaja rodičia. Je presvedčená, že posmrtný život je len o samote a zabudnutí a že takýto život je bezvýznamný. Neskôr sa zapletie do nečakaného romániku s mužom menom Adam (Ryan Eggold). Keď sa Adam záhadne stratí v hlbinách strašidelného domu, Sophia sľúbi, že ho bude nasledovať, aj keby to malo znamenať, že musí vojsť do ríše smrti. (Kadas97)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sophia je utrápená žienka, ktorá v priebehu pol roka stratila oboch rodičov a pomaly sa odizolovala od sveta. Po čase sa však zblíži s Adamom, ktorý jej opäť vracia chuť do života. V jednu noc ale Adam zmizne zo svojej postele, odkiaľ vedú iba krvavé škvrny do chodieb poloopustenej budovy. Film je viac-menej zložený z dvoch častí; prvá je síce mierne zdĺhavá, ale príjemná, nesilená, romantická dráma s niekoľkými mysterióznymi momentmi. Človek tu vo vzduchu vytuší prítomnosť niečoho zlého a zároveň sa trochu zžije s hlavnou hrdinkou (Mischa Barton už vo svojej 7. hororovej úlohe). V druhej časti potom už nastupuje fajnový, napínavý, atmosférický horor, kde si divák moc nevydýchne a slušne si vychutná to, kvôli čomu sa takéto filmy pozerajú. Samotný záver som síce čakal o niečo vygradovanejší, ale nevadí; aj tak ide o nečakaný a sympatický kúsok. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Někdo vzal dva filmy a naprcal je do sebe. Silně blitkoidní romantický škvár střídá nadprůměrný horor, který má jednu opravdu velmi dobrou a silnou scénu. První hodina je ale doslova k posrání. Pak začne atmosféra celkem houstnout, jenže do toho přijdou prostřihy, jak támhle se vodí za ručičku, tuhle jí hraje na piáno, onde zase zamilovaně švitoří. Střih, úúú, áááá, ddd důůůůch! Tak to né, vážení. Buďto budete romanticky zvracet a pak pekelně strašit, ale dohromady to bohužel nefunguje. Když je to horor, tak je to dobrý. Přežil bych i tu první půlku, kdyby to bylo o půlhodinu kratší, a ta druhá by mě donutila si aspoň otočit trencle naruby . Promarněný potenciál. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Into the Dark obrazne povedané pôsobí ako dva, žánrovo odlišné filmy, vtesnané do jednej celovečernej snímky. Prvá cca polovica filmu je ladená ako romantický thriller s mysterióznym nádychom, prakticky bez akýchkoľvek strašidelných momentov, kým druhá polovica je už naopak ortodoxným duchárskym hororom. Takáto kombinácie je možno do istej miery zaujímavá, no inak Into the Dark nijako obzvlášť nevyčnieva zo súčasného žánrového priemeru. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Veľká slabota!Už podľa traileru som očakával nejakú romantickú motanicu a tak aj bolo.Keď sa film konečne začne podobať na horror,príde nejaká úplne nezmyselná kravina,ktorá úplne potopí aj malý náznak atmosféry.Celá ta LoveStory stála za prd a koniec bol totálny klinec do rakvy.Je to celkom škoda,určite sa z toho dalo vytrieskať viac.. 40% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Paradoxně úvodních 30 minut filmu, kdy se tak nějak nic nestalo bylo nejsnesitelnějších s mnoha přísliby zajímavého vývoje. Zejména vokál Mishy Barton by mě udržel klidně v metru o pár stanic dál než bych původně jel, kdyby namluvila destinační hlášky, leč jakmile dojde na jakoukoli situaci, kdy se má děj posunout dál, režisér získá konečně možnost ukázat, že režírování filmů s herci není jeho parketa a vzhledem k tomu, že film těží ze dvou věcí - vztahu ústředního páru a strachu z neznámého v druhé polovině - a ani jedna nefunguje, je těch 107 minut víceméně za trest. Souznění protagonistů nefunguje z toho důvodu, že nepravděpodobnost jejich zalíbení se snaží vyfutrovat mimodějovými záběry na instagramová vztahová klišé, se kterými se má divák ztotožnit a strach v polovině druhé se nedostavuje, protože postavy docela nenávidíte a navíc se chovají tak, že se nedá příliš uvěřit tomu, že se dožily tak vysokého věku. Celá ta paráda je korunována odporně sobeckým a rezignačním koncem, který jen potvrdil, že nikdo v tomto filmu si právem nezasloužil mé sympatie. Z kladů je třeba vypíchnout poměrně zdařilou práci se světlem a pár technicky impresivních scén. Pár je dvě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama