Reklama

Reklama

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov

  • angličtina Aldabra: Once Upon an Island (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výlet do míst, kam lidská noha takřka nemá možnost vkročit, příběh plný fascinujících dobrodružství zdejšího přírodního světa a mimořádný zážitek, jaký může nabídnout jen nejmodernější 3D technologie – všechny tyto atributy a ještě mnohem více v sobě sdružuje nový film ALDABRA: BYL JEDNOU JEDEN OSTROV. Působivý rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů, kteří obývají atol Aldabra, kteří se zde rodí, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mladé i bojují o své přežití. Film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov není přírodopisným dokumentem, je vzrušujícím a napínavým příběhem ze světa přírody. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

knoxvile 

všechny recenze uživatele

Pojetí dokumentu a jeho styl vyprávění mi nesedl. Čekal jsem, že to bude lepší. Zajímalo mě hodně věcí, které jsem se tu vůbec nedozvěděl. Kaiser mi nevadí ale jeho komentář mi sem vůbec neseděl. Přijde mi, jak kdyby to bylo dělané na promítání na základních školách. Myslel jsem, že při náročnosti příprav a celé realizace dokumentu, se budou tvůrci snažit z toho vytřískat trochu více. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Olda Kaiser nadaboval takový dokumentární výstřih ze života o želvách, bezkřídlích ptácích a krabech na atolu Aldabra (který je severně od Madagaskaru a východně od africké Tanzánie), aby ho trochu oživil. Což o to, Olda je v poho, ale stačí to? Ve 3D jsem neměl možnost vidět, takže hodnotím jen, jak to šlo v TV. ()

Reklama

Octane 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel jen kvůli tý nádherný přírodě a s vysokým očekáváním ohledně 3D projekce. Musim říct, že u tohodle filmu se vyplatí jít pouze na 3D. Mě osobně se to moc líbilo. Všechny ty krásný záběry, jak v moři, tak na souši. Opravdu 3D bylo perfektní. Jinak celkově pak film musí ocenit hlavně rodiče s dětmi, pro které jen tento film primárně určen. Za mě palec nahoru a klobouk dolu, že se do tohodle kluci vůbec pustili. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Název "Aldabra" zní dokumentárně, jeho pokračování "Byl jednou jeden ostrov" pak spíše pohádkově, či rodinně a přesně takto výsledný film vypadá. Nejedná se o dokument a nejedná se ani o pohádku, je to něco mezi a dle mého názoru bude většina rodin s dětmi spokojena. Film je plný nádherných záběrů, navíc podpořených 3D verzí, která má zas po delší době smysl. Vše je doladěno výborně sedící a znějící hudbou. Aldabra je první nedokumentární film Steva Lichtaga, to že tento slavný tvůrce točí dokumenty je znát. Hlavní příběh film vcelku postrádá, ale zase jich má několik kratších... ono to vlastně je takové spojení situací a dění na tomto krásném ostrově a jejich kvalitní okomentování Oldřichem Kaiserem. Tedy jsem rád, že se do toho Steve Lichtag a ostatní pustili, i když nástrah a nebezpečí byla jistě spousta. A samozřejmě jsem rád, že něco takového vzniklo "u nás". 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě potěšilo, že i v rámci české produkce může vzniknout pěkný a kvalitní dokument o zvířatech, kterým rozhodně Aldabra je. Z technického hlediska byl film udělaný moc dobře, i když bylo na první pohled zřejmé, kdy výslednému vizuálu pomohl počítač. Příběhově byla Aldabra určena primárně pro děti, od čehož se odvíjely také Kaiserovy jednoduše podané komentáře, které sice mohly někomu lézt na nervy, avšak mě vůbec nerušily. Milé a poučné překvapení v podobě vizuálně líbivého exkurzu do exotických krajin. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov je nedostupný a nehostinný, ale přesto kypící životem. Nachází se jižně od Seychelských ostrovů a severně od Madagaskaru. Je tvořen výhradně korály a zbytky vápenitých schránek dalších živočichů. Jeho nejvyšší vrchol se proto nachází pouze 19 metrů nad mořem. Geologická fakta navíc prozrazují, že tento unikátní atol v minulosti nejméně šestkrát zmizel pod hladinou moře. Klimatické změny a tání v polárních oblastech nás varují, že tento přírodní div světa se může brzy opět potopit. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama