Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Derek trpí závažnou, smrteľnou chorobou mozgu. Nakoľko mu ostáva posledných pár mesiacov života, rozhodne sa, že spolu s najlepším priateľom Clifom precestuje najkrajšie časti sveta. Spočiatku úžasný výlet plný zábavy sa po pár dňoch mení v nečakané starosti. Po jednej z nočných akcií nachádza Clif Dereka s niekoľkými poraneniami na tele. Nakoľko si nič nepamätá, absolútne netuší čo sa stalo. Jeho telo sa začína prejavovať zvláštnymi spôsobmi. Napriek tomu, že sa spočiatku cíti unavený, jeho telo začína disponovať neuveriteľnými schopnosťami popierajúcimi veškeré fyzikálne zákony. V Derekovom tele koluje neznámi vírus, ktorý postupne mení jeho zmysli. Ako to už ale býva zvykom, všetky plusy majú svoje negatíva. Nápaditý, originálny "found footage" na spôsob "Chronicle". Akurát, že dramatickejší ale aj príbehovo, celkovo, proste lepší. Pár pekných efektov a lakačiek v kombinácii s pochmúrnou atmosférou potešilo. Škoda len, že toho nebolo viac. Celkový dojem je teda veľmi dobrý. Určite lepší priemer! Konečne po dlhej dobe niečo čo by mohlo potešiť viacerých fanúšikov sci-fi hororu - 75%. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tyhle formáty mi sedí. Ti kdo odvrhují FF hned jakmile zjistí, že je to FF, si trošku nabubřují to své horrorové ego. Pátou hvězdu dávám samozřejmě za nápad. Z nemoci-superman-upír- . . .:-D. Hoši Derek a Clif musí být v pohodě, proto čtvrtá hvězda. Třetí hvězdička neunikne jednoduchým ale účelným efektům...(Že by to bylo mou novou televizí? :-)). Druhá za přiměřenou stopáž. První za to, že mi film naprosto sedl..to když jsem došel z Kauflandu. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. V první řadě konečně jiný a zároveň zajímavý námět pro found footage horor. V té druhé nelze než neocenit tvůrce za to, co dokázali s tak nepatrným rozpočtem. Zejména zaujaly vynikající gore efekty, na něž se obvykle nezmohou ani hollywoodští tvůrci s milionovými rozpočty. Z filmu zkrátka čpí láska k žánru, která u spousty hororů s klasickou produkcí často nápadně chybí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica priateľov sa vydáva na poznávaco-zábavný výlet po svete, umocnený navyše tým, že jeden z nich je smrteľne chorý. A ako by to nestačilo, podarí sa mu navyše nakaziť aj niečím iným; neznámym, čo ho začne kompletne meniť, ale aj zlepšovať jeho schopnosti. Nadšenecký, nezávislácky found footage horor, ktorý si vymyslela, zrežírovala aj odohrala dvojica kanadských kamošov, pred ktorými teda klobúk dole. Na to, že found footage údajne moc napozeraný nemali, dokázali pripraviť film, ktorý vie byť zábavný, znepokojivý i strašidelný a dokonca je natočený krajšie než bežná pásová FF produkcia, v ktorej hovno vidieť. Nejde síce o žiadny zázrak, ale príjemne hororová variácia na kvalitatívne porovnateľnú sci-fi drámu "Chronicle" tiež nie je zlá, no nie? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žáner ´´zavesenej kamery na prdeli´´ dostal ďalšiu porciu, ktorá sa bude rozoberať či už pozitívne, alebo negatívne. A ono sa vlastne ani nedá povedať, na ktorú stranu sa prikloniť. Ide o klon všemožného a keďže spoilery sú už v tagoch na tejto stránke, možno by som ani neurobil nič zlé, keby som čo to nevyzradil. Pre 12-13 ročných, ktorý nikdy nevideli nič podobné to bude pecka ich života. Tým je povedané všetko. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Barceloně, Paříži, Itálii a Vancouveru. (Terva)
  • Je velmi nepravděpodobné, že by byl INTERPOL přizván k vyšetřování Derekových (Derek Lee) a Clifových (Clif Prowse) zločinů v souvislosti s incidentem v krevní bance a sanitce. Samotný fakt, že cizí státní příslušník spáchá trestný čin, ještě neznamená, že je zapotřebí mezinárodní policie. Když už, tak by INTERPOL mohl pomoci navázat spojení s kanadskou vládou ohledně předchozí trestní minulosti těchto mužů, ale nezastával by aktivní roli při vydávání zatykačů. (Johnny.ARN)
  • V roce 2013 měl film premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde získal Cenu poroty za nejlepší kanadský celovečerní debut. (Terva)

Reklama

Reklama