Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo nic pro mě. Fanoušci levných filmů a chytrých scénařů si budou lahodit, já ovšem dávám přednost zábavě a akci. Herci velmi nesympatičtí, námět celkem creepy, ale nudně a nepřehledně odvyprávěn, prostě film, který by dokázal natočit lec kdo za pár šupů a stačil by mu pouze chytrý scénarista nic víc, kdyby zde alespoň někdo přišel k úrazu, ale na to hold neměl rejža koule. Při +1 jsem se bavil více. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně funkční, chytlavý a zábavný mindfuck, který si nedělá z diváka škodolibě dobrý den, ale zodpovědně ho celým tím tripoidním zážitkem provádí až do smysluplného konce. Je třeba vyjádřit respekt k tomu jak se s tak složitým tvarem dokázali filmaři poprat aby byl čitelný, nepřekombinovával se a pořád držel pozornost. Jinak je to teda takový ten typ filmu, kdy ten mysteriózní sci-fi prvek je sice základní hnací silou příběhu, ale stěžejní je ta lidská rovina(psychologie, vztahy, emoce).. v tomhle mi to připomínalo podobné "nescifi" Another Earth. Někde mezi 4 a 5 ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslel jsem, že mám víc času....... Čím více lidí v jednom bytě, tím více musíte vyčlenit důležité věci z dialogů. Jinak se v tom ztratíte. Důležité je, najít si základní body a ty pozorně sledovat. Jenže se to začne tak totálně zamotávat, že se úplně ztratíte. Je jen na divákovi, jak se zorientuje a co si vybere jako podstatné. CITÁT - Millerova kometa.......... Když už si myslíte, že jste na to přišli, jste náhle vrženi do jiné reality. Na můj vkus je tu až moc dialogů. Film vás nutí být neustále ve střehu, ale není to tak jednoduché. CITÁT - Když tady v této realitě Beth spí, oni nemají tu knihu......... Čekal jsem jak z této zapeklité situace tvůrci vybruslí, ale nakonec je to vyšlo velmi levně. CITÁT - To je divné......... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)

Reklama

Reklama