Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Král akční choreografie Corey Yuen rozpoutal akční peklo, kde ukazuje, že v čínských teritoriích za to ještě umějí pořádně vzít. Národní legenda podána velmi přístupně a působivě, Sammo Hung nepatří do starého železa, Eddie Peng, asi největší hvězda současnosti velmi sympatický, má charisma v jakékoliv roli. Ač ve vedlejší roli, tak Angelababy urvala docela solidní prostor svým výkonem pro sebe. Filmu možná škodí některé prvoplánově tragické momenty (bez kterých by se to podle mě obešlo). Nicméně film má vše - hudbu, akci, příběh, výrazné postavy. Není důvod nezařadit ho mezi nej filmy roku 2014. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film budete někteří milovat díky jeho stylovosti a perfektní choreografii soubojů, někteří naopak nenávidět kvůli častým slow motionům a občas přehnané digitalizaci. Slow motiony miluji, ty mi nevadily, ale digitální oheň a občas nefungující gravitace mně lehce štvala, ale vše se dá překousnout, film totiž nabízí spousta akce v zajímavých lokacích, nechybí jak souboje 1 v 1, tak souboje 1 v 30 a nebo souboj s meči a to vše je podtrženo občasnou krví, což definitivně potěší. Příběh mě příliš nezaujal, ale o ten zde až tak nešlo. Slušný Blockbuster se sympatickým hlavním hrdinou. 70% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím napísať, že meno Wong Fei-Hung mi nič nehovorí, nepoznám túto čínsku historickú postavu, preto som si užil film bez kritického porovnávania s historickými skutočnosťami. Ide o moderne poňatý film, nielen akčnými a počítačovými prvkami, ale hlavne poňatím príbehu. Infiltrácia do gangu a silný prvok pomsty z neho robia nadštadartné historicko-akčné dielko. Kvôli dlhšej stopáži sa ale nevyhne niektorým hluchším miestam a množstvo flešbekov, počítačových efektoch pri súbojoch i menej výrazné obsadenie zasa nie sú jeho silnou stránkou. Vrátane Sammo Hunga, ktorý je síce legenda, ale v zápornej postave Krstného otca je málo vierohodný a pri efektoch mu hutne vypomáhal počítačový "dvojník", takže nie príliš šťastné obsadenie.Napriek tomu film ako celok nenudí, fajnšmekri si pochutnajú na štandartne dobrej akcii a dobre fungujúcom príbehu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dunění úderů a řinčení mečů v přepáleně stylizovaném souboji se synem šéfa konkurenčního gangu, včetně zbytečně použitého matrixovského bullet-timu, uvozují dějově rozbředlou poslední třetinu filmu, jež poněkud kazí dojem z našlapaných prvních dvou třetin. V těch se v soubojích sice také jede dost na efekt, ale drží se víceméně při zemi. A šetří se v nich digitálním ohněm. Za pěknou choreografii, výrazný vizuál a sympaťáka Eddieho Penga zaokrouhluji hodnocení nahoru. 7/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi z kvanta cinskych velkofilmov o jednom z ich mnohych hrdinov. Pekny, hoci "predigitalizovany" vizual, klasicky velkolepa vyprava a komparz. Pribeh neprekvapil, suboje ma az na niekolke vynimky takisto neoslovili. Nostalgia pri starnucom Sammo Hungo-vi este z "Trestenych poldu" bola na mieste. Znacne mnozstvo trikov, poz a naviac nie moc originalnych, sem-tam az smiesne dialogy a herecke prejavy. Obe hviezdy za pribeh, klasicky motiv a pomerne podareneho kladasa. Nic prekvapujuce, klasicky dlha, v tomto pripade pre mna az unavujuca stopaz. Len pre fandov a ludi, ktorym sa tento zaner neobjedol. Snad pride nejake stavnatejsie a serioznejsie spracovany film bez priehrsti SW-uprav. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama