Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Zapínala jsem to s tím, že kouknu na díl, možná dva a tím skončím. Nakonec jsem to všechno sjela v jednom dni a jsem ráda, že jsem to udělala. Pořadů o bylinkách je několik, ale tenhle je jiný. Je to hravý, veselý, takový nevinný nebo jak to říct. Z obou hereček sálá pohoda a klid a to by u bylinek mělo být. A člověk se u toho naučí spoustu návodů a receptů z přírody. Jen škoda, že to bylo jen na 11 dílů. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Mám taky takovou (doposud utajovanou) úchylku, že se rád hrabu v bylinkách, takže tyhle pořady hltám velmi lačně. Navíc moje oblíbenkyně Linda Rybová vystupuje moc sympaticky a její hlášky jsou rozkošný; tu druhou paní neznám. Jejich kecíčky můžou občas působit trochu podivně, ale ona to asi není žádná prdel komentovat takovej pořad. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný extra znalec přes byliny, nedělám si ani žádné masti a tinktury, ale za těch pár dílů co jsem viděl, jsem se dozvěděl docela dost zajímavých věcí. Pořad jako takový je rozhodně zajímavý, proti dámám co to uvádějí, taky nic nemám – nicméně já mám stejně raději pořádné pivo, gulášek nebo klobásku. Zdravou stravu a bylinky ať si vychutnají jiní… ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hezké, moc příjemné, obě moderátorky pořad nejen zdobí ale jsou i velmi sympatické. Ze začátku jsem se na to dívala hlavně kvůli jejich hláškám, kvůli jejich oblečení a účesům a kvůli úžasné atmosféře, kterou pořad má, ačkoliv mě bylinky objakživa zajímaly. A teď na to koukám i kvůli těm bylinkám, receptům a informacím, které mě začaly hodně bavit. :-) ()

anna.ure 

všechny recenze uživatele

Ačkoli si o pořadu můžete přečíst, že Kateřina s Lindou nejsou šílené bio matky, mě to tak tedy připadá. Z celého dílu se mi líbí tak jedna informace, zbytek vám připadá vážně "jetý". Věty dohromady nedávají smysl, holky si hrajou na první republiku, občas něco zpropagují a pak zas chvíli étiricky blábolí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po dotočení 4. série Linda Rybová řekla, že už točit nebude a že se na statek, kde točily nevrátí, a tak zbylou 5. a 6. řadu moderuje sama a zve si tam různé hosty. (JT19)
  • Všechny kuchařky k jednotlivím sériím se jmenují „Vaříme podle Herbáře“, jenom v šesté sérii se kniha jmenuje „Jíst a žít“. (JT19)
  • Inspirací ke vzniku pořadu byl pro jejich tvůrce proslulý bylinář Pavel Váňa. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama