Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva světy, dvě odlišné dimenze. Na jedné straně vyspělý svět lidí, na druhé do temnoty zahalen svět démonů. Roky mezi nimi panovalo příměří na základě staré mírové smlouvy, ale nic netrvá věčně. Taki je členem tzv. jednotky Blackguards, která slouží k ochraně zástupců obou stran, jenž mají podepsat novou dohodu a upevnit mírové vztahy mezi světy. Ovšem to se nelíbí některým démonickým bytostem, kteří Takimu jeho úkol nehodlají ulehčovat. Situaci ještě víc zkomplikuje jeho nová spolupracovnice Makie pocházející z temné dimenze a věci se rozhodně nezačnou vyvíjet podle plánu... (Crowen)

(více)

Recenze (30)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Je určitě škoda, že se v té době netočílo více podobných anime. Surové, temné, akční, erotické, silně výstřední i lehce úsměvné - tak by se dal snímek charakterizovat. A není divu, moje druhá zkušenost s Kawadžirim po Džúbeivoi, takže jsem věděl, do čeho zhruba jdu. Když připočtu i nečekané rozuzlení, které jsem nečekal, hodnotím snímek velmi kladně, i když se ve finále jedná o popkoronovku. Ale velmi dobře zpracovanou se silnou atmosférou! 80% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ohohó, pěkně, pěkně. Kawajiri splodil na ústivu svojí kariéry celkem dost hustou záležitost, která se směle vyrovná jeho dalším počinům: Vampire Hunter a Ninja Scroll (a co do odvážnosti předčí oba dva). Jsou tu jasně vidět rysy jeho pozdějších filmů - sympaťák hlavní hrdina vedoucí vnitřní proslovy, sexy nezávislá parťačka, explicitní násilí a žádnej problém s vyobrazováním sexuálních scén (hned první scéna je tu soulož, pak se sexu týká tak každá druhá, třetí scéna). Nutno ale říct, že to není jen samoúčelná záležitost, Kawajiri umí zdatně budovat charaktery, na kterejch divákovi záleží. Jako byl Jubei v Ninja Scroll, a jako je Taki a Makie ve Wicked City. Nehledě na to, že atmosféra je přímo božsky temná. Na atmosféru je Kawajiri obzvlášť machr. Komu se líbil Ninja Scroll, ať neváhá a jde do toho! ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

2,5* - konec je totálně Trololo, něco zase zbytečně WTF. Poselství "šukejte za mír" vtipné, příšerky a boje celkem koukatelné, kresba ujde; některé věci (ženské tváře, hlavní antagonista) působí skvěle, jiné jsou takové nijaké (svět démonů mne mírně zklamal). Za asiromantické vložky s náležitou hudbou ovšem nedík. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné že v osmdesátkách vznikaly lepší a dospělejší anime než teď - Wicked City připomene jak o něco starší Carpenterovu Věc,tak i o rok mladší Akiru, byť oproti němu jde o mnohem povrchněji načrtnutý fantasy svět s jednodušším příběhem (nicméně i s pár slušnými zvraty. Hlavně ale má svou atmosféru a slušnou porci násilí i relativně explicitního sexu (nejde ovšem o hentai, ani v nejmenším), což z něj činí velmi slušnou brakovou zábavu. 8/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto anime, by si tu do kolónky zaslúžilo ešte aj žáner erotický. Pretože popri gore a hnusu, sa tu objavujú scény, ktoré majú ku tomuto žánru viac ako dosť. A sú to scénky pomerne odvážne, ale decentne nasnímané ( nakreslené ). Existuje aj live action verzia, ktorá má podľa mňa lepšiu atmosféru, ako tento animák, ale zase nemá jeho odvahu. Pravdupovediac, chcel by som, aby sa niečo podobné opäť dostalo na plátna kín v oldschoolovej podobe, ale pri dnešnom prehltení CGI a cenzúre pomaly každého (ne)morálneho skutku a vety, čo sa na svete udejú, by to bolo asi len zbožné prianie. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně hry šachů stojí černý král a černá královna přesně obráceně. (akisha)

Reklama

Reklama