Reklama

Reklama

V jeho očích

  • Brazílie Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giovana (Tess Amorim) je Leova (Ghilherme Lobo) najlepšia priateľka. Trávia spolu popoludnia pri bazéne, hodnotia spolu momentálnu úroveň nudy a len tak sa pofľakujú. Ich vzťah však nie je na intímnej úrovni. Leo je pomerne uzavretý, nepúšťa si k telu ani svojich spolužiakov vytvára si vlastný svet nezávislý od ostatných. Slepý pätnásťročný Leo je už unavený z ochranných postojov rodičov a je rozhodnutý prevziať kontrolu nad svojím vlastným životom, preto požiada o výmenu školy. Príchod nového žiaka do jeho starej školy však donúti Lea, aby prehodnotili svoju každodennú rutinu. Potom, čo sa spriatelil s Gabrielom (Fabio Audi), musí nájsť spôsob, ako sa vysporiadať s Giovaninou žiarlivosťou. Keď si však Leo začne uvedomovať, čo cíti ku Gabrielovi, začína mať obavy z budúceho vývoja ich priateľstva. (figliar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

eLeR 

všechny recenze uživatele

To hlavné v tomto filme nie je to, že Leo je nevidiaci. Ani to, že film je o homosexualite. Úplne najhlavnejší je ten rodiaci sa vzťah medzi dvomi mladými ľuďmi. A ten bol vyobrazený nádherne. Pocitovo veľmi fajn a herci skutočne prirodzení. Záverečná scéna + ku tomu úsmev Gi a do toho tá pesnička ... to bolo skvelé! https://www.youtube.com/watch?v=Jr4930v0yJI ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna k těm, kteří by tahle témata vyhledávali, ale byla jsem nesmírně příjemně překvapená s jakým citem byl tento příběh předložen. Leonardovo nelehké hledání sebe samotného při svém postižení, potažmo jeho vyvíjející se přátelství s Gabrielem jsem vnímala s tak velkou dávkou empatie, kterou jsem už dlouho při takovém filmu nezažila. Ta noční chvilka při vysvětlování toho, jak vypadá zatmění měsíce a bylo jich daleko víc, na mě silně působily. Cítila jsem se zranitelná jako Gi, viděla jsem očima Lea a snažila se vcítit do pocitů Gabriela. Jemný, krásný a křehký film. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivé vyprávění a kvalitní režie, ovšem nakonec mi vše vyznělo jako několik epizod z teenagerského seriálu. Procítěné hledání sexuální identity a svobody - navzdory životu v temnotě - je určitě velmi originální, snad i odvážný námět, pro dnešní mládež klidně i inspirující - silné přátelské vazby, žádná přetvářka, nakonec i obraz pravé lásky a zajímavý pohled na současné brazilské vrstevníky. Ovšem celé to na mě působilo velmi průměrně a jednoduše. Rozhodně ty nejlepší tři, jaké můžu dát, také proto, že portugalština je velmi sympatický jazyk. (Challenge Tour 2015) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Poměrně lehce koukatelná romanticky dramatická limonáda, kterak slepý gay k partnerovi přišel. Po všech stránkách správňácký film zcela jistě milovaný všemi zarputilými obhájci menšin všech možných neziskovek. Mně se líbily obě hlavní dívčí postavy a díky tomu se mi na film koukalo asi líp, než bych čekal a také kdykoliv se velmi schylovalo k explicitní gay scénce, režisér to naštěstí nedotáhl, za což jsem mu vděčen. Pro gaye asi super film, pro heteráky spíš průměr. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celovečerní rozšíření původního krátkometrážního filmu z roku 2010 sice není stejně intenzivní, jelikož se rozprostírá na poněkud delší stopáži, nicméně i tak musím dát plný počet. Hoje Eu Quero Voltar Sozinho je film, který si na nic nehraje, je upřímně a realisticky natočený, čemuž přispívají solidně zahrané role. Příběh opisuje v obsáhlejší verzi děj původního kraťasu, přičemž je účelně doplněn o momenty, které tvoří konzistentní celek. Rovněž musím pochválit hudební stránku filmu a výběr již známých skladeb, které v něm zazněly. Zkrátka skromný a nesmírně vřelý snímek, který disponuje pěkným příběhem a sympatickým hereckým obsazením. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Mená dvoch spolužiakov (Fabio and Ghilherme), ktorí šikanujú Leonarda sú odvodené zo skutočných mien predstaviteľov hlavných rolí Ghilherme Lobo a Fabio Audi. (dwdb)

Reklama

Reklama