Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děti z horské základní školy trénují pilně lyžování. Blíží se totiž závody ve sjezdu a slalomu... Středometrážní propagační příběh. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak do mě tloukli matematiku horem spodem a stejně jsem to nepochopil. A nechápu dodnes, takže moc nevěřím tomu, že se to ten klučina naučil. Příběh je to trošku „salát de primitivo“, ale jsou tu hezké záběry z hor. Na dopoledne a jedno zkouknutí… ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Pěkné exteriéry ze zasněžených Krkonoš, sportovní třída chystající se na mistrovské závody a Jiří Sovák jako jediný známý herec v epizodní roli přísného otce Tondy, hlavní postavy. příběhu. Film se dočkal několika ocenění v rámci přehlídek sportovních filmů u nás i v zahraničí (Cortina d'Ampezzo 1962). U filmů režiséra Josefa Pinkavy je většinou divák zvyklý, že v dětských rolích se vždy objeví nějaká veselá postavička, která v nese do příběhu trochu veselosti. Tentokrát bez humoru, zřejmě do krátké metráže filmu se nevešly vedlejší motivy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

To by drezůra panečku...hezky natočený, ale ty robotické děti bez radosti uff... Točilo se v Peci pod Sněžkou. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý dětský film, jehož účelem (kdysi jsme psali do příprav "výchovný cíl") je výchova k čestnosti, poctivosti a skromnosti, pravdomluvnosti...Hoši se musí párkrát spálit, než pochopí, co je správné, jak je špatné zamlčovat pravdu, která vyjde najevo, i když se někdo zachová v domnění, že je kamarád a vezme na sebe průšvih s rozbitým oknem či na něho neprozradí, že ten sebevědomý mistr sjezdu obkreslil tajně plánek sjezdovky. Naštěstí vše dobře dopadlo a děti jistě filmu zatleskaly. ()

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v Peci pod Sněžkou. (sator)

Reklama

Reklama