Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Líbající se mravenci, nenažrané slunéčko sedmitečné, hlava mravence vypadá v detailu jako hlava Vetřelce by Ridley Scott, hlemýždi si třou ulity, pavouk mumifikuje včeličku, ledňáček v lesíku Bougnoles hlásí průnik, syslící mravenci, dešťové koule bombardují mikroobyvatele místního ekosystému, brouci se bitkují jako kohouti, skupinový raut housenek a mnohem více. Brilantní dokument, jež je bezesporu nejakčnějším filmem, jaký jsem kdy viděl. 100% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Profesionalita filmařů zdá se nezná mezí, protože si neumím představit tu neskutečnou práci, kterou musel tvůrce tenhle dokument stát. U mě ale dojel na faktu, že hmyz nemám rád a tím pádem mě to moc nezajímalo. Když se jedná o savce, ptáky, ryby,... je to něco jiného, ale tohle obsahem nebylo nic moc. 60% ()

Reklama

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry z jedné "prosté" louky se spoustou kvalitních němých herců.Dokument téměř bez komentáře.Zpočátku na mě Mikrokosmos působil,jako by se tvůrci snažili o něco až příliš artového,ale asi po deseti minutkách mě přesvědčili o hravosti celého filmu.Navzdory své krátké stopáži přesto chvílemi nudil.Chtěl bych snad jen vypíchnout záběry na hovnivála,skvělou scénou se šneky podbarvenou Coulaisovou hudbou,zakuklení a vykuklení vosy či co to bylo a pár kratičkých patálií s hmyzem na vodě...jinak mi to nepřišlo ani nijak přínosné,zábavné a ani umělecké.Tvůrcům závidím jejich trpělivost,které jistě musí mít přehršel.PS:Nakonec jsem udělil hvězdy 4...v bluray to musí být ještě o dvě tykadla lepší. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť ako film, keďže tvorcovia len parazitujú na fascinujúcej prírode, no musí sa uznať, že pre človeka tipu homo erectus technicus je to paratizovanie hodné kráľov. Makrá a slow motiony plus vhodné podfarbenie hudbou to všetko v harmónii s pomalým, no občas prekvapujúco dramatickým plynutím života v mikrokozme jednej lúky. Z tejto perspektívy si človek uvedomí aké trápne sú reakcie "fuuuj" pri pohľade na nejaké tie húsenice. Ešte sa máme čo učiť od prírody, ktorá vo svojej efektívnosti a jednoduchosti predčí všetky možné super zložité technológie ľudstva. 3,5* ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do života hmyzí říše. Naučný dokument s vypravěčem ale nečekejte, spíše umělecké záběry pouze za doprovodu hudby. Za estetický prožitek a náročnost natáčení 4*. Doporučuji se ale na to dívat v dokonale bdělém stavu, jinak hrozí usnutí, jak se mi to 2x stalo, když jsem si to pouštěl večer. Dokoukáno napotřetí přes den :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Spolurežisér Claude Nuridsany komentoval režírování svých "herců": "Některé záběry si vyžádaly i čtyřicet pokusů a jejich zaostřování trvalo celé dny. Jednotlivé druhy hmyzu se chovají svým typickým způsobem, jen když jsou ve vyhovujícím prostředí. Vezměte si například chrobáka, valícího svou kuličku trusu. V tomto případě, než čekat na příležitost ve volné přírodě, bylo výhodnější chovat jich tucet v luxusním teráriu a poskytnout jim dostatek materiálu. Dodávali jsme jim ovčí trus a čekali. Po několika dnech se jeden z nich konečně pustil do práce na kuličce a my ho mohli přenést na místo natáčení. Samozřejmě jsme museli být opatrní, abychom ho nevystrašili." (NIRO)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)

Reklama

Reklama