Reklama

Reklama

Karbon

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh prezentuje uhelnou magii a fascinaci tímto industriálním kolosem, jako i rovněž dlouhodobou problematiku rabování uhlí na Karvinsku a jeho vlivu na okolní krajinu i usedlíky. Karbon je tíživým pohledem do hlubin temného zla s nenavratným pocitem úzkosti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Horrorwatch a Lukáš Bulava si pro nás připravili další zajímavý snímek, jehož děj se tentokrát zaobírá problematikou těžby uhlí na Karvinsku, osudů havířů, „uhelné magie“ a trampoty místních usedlíků. Velice mile jsem byl překvapený stylem natáčení a práce s kamerou. Musím chlapce pochválit, protože místy to byla opravdu pastva pro oči. Stejně líbezně byli „pohlazeny“ i mé uši a ke zvukovému či hudebnímu doprovodu rovněž nemám nejmenších výtek. Díky slušnému střihu tu místy sálá i velice zajímavá ponurá atmosféra. Jen škoda několika slabších, nebo lépe řečeno zdlouhavých pasáží. Každopádně Karbon ve mně zanechal dobré pocity a už se těším na další tvorbu. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bulava je jeden z nejlepších amatérských režisérů v Česku. Jeho filmy mají hlavu a patu, jsou dobře natočené a mají i slušný příběh. A hlavně oceňuju dvě věci. Nesnaží se do filmu vecpat humor který nefunguje a má i celkem slušný herce což se moc na amatérský filmy nevidí. Karbon je solidní dávka fakt se na to i přes drobné mouchy dobře kouká, jen škoda zdlouhavosti sem tam je tu nudnější scéna. Ale jinak palec nahoru. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ouuuuu, tak na tenhle film jsem zíral, jako na malej zázrak natočený v českých amatérských vodách. Jednoznačně nejlepší Lukášův snímek, bez nějakých komediálních srandiček, ale se zatraceně dusnou a znepokojivou atmosférou! Špičková práce a moc rád bych se dočkal od pana Horrowatche dalšího podobně laděného kousku. Temnota, výborné prostředí, černobílá vizáž, vkusná titulková sekvence, perfektní industriální hudba a zvuky - zvuk je excelentní, velmi nápaditá kamera - různé úhly pohledu, detaily a záběry - krásná piplačka! I postavy příběhu jsou na poli amatérského žánru zahrány výborně! Opravdu, pro mě velké překvapení (Karbon se totiž zcela vymyká ostatním Lukášovým filmům) a proto si zaslouží ocenění nejvyšší! Za pět!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lukáš se film od filmu zlepšuje, a já jsem rád, že mu konečně můžu dát víc jak za tři. Čert ví, co přesně chtěl touhle novinkou sdělit, a upřímně je mi to jedno. Důležité tentokrát je, JAK s touhle myšlenkou pracuje. Samozřejmě mám na mysli vizuál: lesy se zátiším uhelných dolů je skvělé hororové prostředí, černobílá forma hodně pomohla, potěší i kamerové hrátky (časté rozostřování), ale předčasným vrcholem snímku je určitě scéna "sebevraždy" před zrcadlem, která je snímána předlouhým statickým záběrem. Samozřejmě, bez chyb se to neobešlo, ale jde cítit, že Lukáš s Karbonem filmařsky dozrává, a nám nezbývá, než dál držet palce, aby si natočil svůj Opus Magnum. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Karbon je posledním filmem z tvorby L. Bulavy který mi zatím unikal. Bulava má za sebou slabší kousky, který jsou vyloženě odadový ( především v začátcích ) mám na mysli " Tvoje poslední šlapka " a " Bestie z koupelny ", ale i kousky který mají něco do sebe jako " Šest prstů v zeleném ", " Teď ne, Broskvičko " a " Kyselý dech ". Kousek " Karbon " řadím určitě k těm povedenějším filmům z jeho tvorby. Obsahově to sice není žádná extra pecka, někteří " herci " jsou slabší, ale po audiovizuální stránce je to na vysoké ůrovni. Film měl určitě zajímavou atmosféru a proto se přikláním ke 4 hvězdám. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • K vidění jsou zde celkem tři důlní šachty. Důl Gabriela v Karviné, který byl v provozu v letech 1852 až 2004, důl Darkov v Karviné, který je stále v provozu, a důl Landek v Ostravě Petřkovicích, ve kterém se pracovalo v letech 1782 až 1991 a ze kterého je dnes hornické muzeum. (Luk80)
  • Snímek se natáčel převážně v odlehlých částech města Karviná. Jednou z nich je dnes již zaniklá osada Solca, kde kdysi stával rozsáhlý zámek Larisch-Mönnichů. (Luk80)
  • Film byl celý natočen pouze jednou kamerou, konkrétně digitální zrcadlovkou Canon eos 600D. (Luk80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno