Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Russell Edgington se spolu s partou ostatních archeologů vydá na průzkum jedné starobylé pyramidy. Ostatní členy tvoří jeho sexy dcera, další sexy holka, jeden Brit a týpek, který má s sebou Wall-E:) The Pyramid funguje na osvědčených postupech klaustrofobických underground hororů, s tradičními lekačkami a dohadováním postav o tom, co kdo bude a nebude dělat. Nejúsměvnějším prvkem v tomto "jakože" Found Footage hororu, je to vtipné CGI cvičení, jako vystřižené z kurzů pro začátečníky. Zejména takový Anubis se docela ještě dal. Ovšem jen do chvíle, kdy mu kamera zamířila přímo do ksichtu. Člověk by si i řekl, že v tom byla jistá roztomilost a dětinská naivita, jako z pohádky. Ale co, asi nezbylo dost peněz. Takže nakonec mi z toho vychází, že jediný hlavní problém, který tato výprava měla, bylo to, že postrádali někoho, jako je Rick O'Connell, Evelyn a Jonathan:) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Svižný, atmosférický a na polo FF až velmi hezky natočený horor s atraktivním prostředím, který se rozjíždí velmi rychle.Atmosféra slušně houstne po celý film, hudba perfektně graduje ( Scéna s padajícím pískem či v tunelu je napínavá jako tangáče od pornoherečky a mile mě potěšila i jedna intenzivní jump scare. Potěší i slušné dialogy týkající se Egyptské historie, pro kterou mám velikou slabost. Jediné co mě mrzí, že se zde neobjevila Mumie či skarabové, ale třeba v sequelu;) Sluchátka pro lepší efekt jsou samozřejmostí. 70% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kurde, tohle mělo potenciál na tři pyramidy a oni to takhle zprzní, zahrabat je do písku a zapomenout na ně... Začátek se rozjíždí ještě docela obstojně, člověk doufá v adrenalinem a dobrodružstvím nasáklej horůrek, ovšem od okamžiku, vlastně docela paradoxně, kdy začne jít do tuhého, se film zlomí v digitální slátaninu, kdy konec je tak něco vymletýho, že to sám Anubis jaktěživ neviděl. Ježiš, kolik by asi tak mohl stát "make-up" takové pěkně tlející mumie? Role toaleťáku a nazdar... A mně se mé oblíbené As Above, So Below líbí zase o něco víc, haf! (Jedna hvězda za to, že tu ani jednou nezazněla asi třetí nejdebilnější věta v hororech: "Vypni sakra tu zasranou kameru!"). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Minule tu byl Roth s Clownem, teď máme Aju s pyramidou. The Pyramid nemá nějaký zásadní příběh, kde by se čekalo na důležité zvraty atd. Je to klasické half Found-Fottage se vším všudy, s tím rozdílem, že tentokráte máme na obrazovkách zajímavé prostředí, které se však nepodařilo vytěžit na maximum. Svou atmosféru to určitě má. Pyramida má mnoho temných a zajímavých zákoutí. Nechybí nějaké pasti, ikdyž jich mohlo být více, také nějaké mordovinky se najdou, přestože to není zrovna nejlépe zpracované, vyloženě Vás to nenaštve. Ani shaky-Cam se nekoná a co má divák vidět, tak vidí opravdu dobře. Nepotěší jen absence lekaček a klasický konec. Podle mě se ale jedná o kvalitní horor, který své otáčky rozjíždí velice rychle a nepustí diváka až do konce. Nebýt trošku odfláklých efektů, dalo by se uvažovat i o vyšším hodnocení, ale i tak se dá určitě snímek doporučit. Velice silné 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v úmyslu se na film taky vůbec nepodívat a napsat sem ukrutně, ale opravdu přeukrutně ftipný, nesmírně vyzrálý a sáhodlouhý elaborát podle skutečné události o tom, jak mi táta se svou sestrou mámou dělali štanglí vysočiny bratříčka. Pak jsem si ale všiml, že už mě někdo daleko povolanější předběhl, a tudíž bych měl mezi opožděnými dětmi na Assbooku méně lajků, tak jsem si to teda pustil a jsem schopen se výjimečně vyjádřit i k dílu samotnému. Inu, jak se vzletně říká „Tisíc gejů, tisíc chutí“, a já mohu po přečtení ostatních smysluplných komentářů bez výčitek konstatovat, že potkat některého z místních „nejslavnějších“ hororových gururů v realitě, ve chvílích, kdy bych nebyl zrovna natlačený prdelí na zeď, cítil bych se velice nesvůj. Ale na druhé straně se jim nedivím. Bylo v tom málo růžové, hrály tam i ty fuj, fuj ženské, chyběla tomu ta hodina debilních psychodeliktických smaženic jako třeba u Mr. Džounse, u něhož si všichni do jednoho vyděšeně mačkali boa a slintali na fiží, záběry z kamery byly zřetelné a ani trochu se netřepala a absence artově stříknutého homoscénáře, to určitě taky jednomu lehce přivodí hysterický zánět konečníku. Prostě takový atraktivní, od počátku zábavný, krásně klaustrofobický a přímočarý horor, který si naprosto zaslouží plnotučnou heterosexuální čtyřku, aniž by člověk vyčítal tvůrcům, že jim už nezbyly prachy narvat na Endyho Serkise šakalí hlavu, aby to vypadalo věrohodněji. Asi byste si, holky, měly příště raději pustit špatně zafačovaného Borise Karlofa, jak se dvě hodiny s předpaženýma rukama potácí v papundeklových kulisách a dělá to své strašlivé „vrrrrrrrr“. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama