Reklama

Reklama

Partyzán

  • Austrálie Partisan
Trailer 1

Obsahy(1)

Na okraji rozpadajícího se města žije jedenáctiletý Alexander v odloučené komunitě po boku matek, jejich ratolestí a charismatického vůdce Gregoriho. Ten děti učí chovat dobytek, pěstovat zeleninu, pracovat v rámci komunity - a taky zabíjet. Alexander, jehož mysl tíží narození malého bratříčka, začne zpochybňovat Gregoriho pronikavý vliv na děti i výcvik, který musejí podstoupit, aby se z nich stali zabijáci. Gregori se cítí Alexanderovou rostoucí neochotou dodržovat pravidla ohrožen a začne proto k chlapci, jehož kdysi považoval za syna, přistupovat nepřátelsky a nevyzpytatelně. Zatímco oba nebezpečně balancují na ostří nože, jejich společenství se rozpadá a mezi členy panuje obava z blížícího se násilí. Thriller Partyzán byl oceněn na filmovém festivalu Sundance. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (58)

emma53

všechny recenze uživatele

Partyzán ve mně vzbudil tak velkou roztříštěnost pocitů, že nejsem zatím schopná ho nějakým způsobem ohodnotit. Herecký výkon Vincenta byl jak jinak než výborný, ale na Jeremyho oči a celkově na jeho Alexe dlouho nezapomenu. Co jsem ale vnímala velmi intenzivně, byl hudební podkres této "Dalího" filmové tvorby. Nicméně Ariel Kleiman je pro mě velkým otazníkem. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem narazil na brilantně natočený film, který se ovšem tak nějak nerozvinul. Pokud to byl účel a měl se rozvinout jen v divákově hlavě, povedlo se. Partyzán je drama o izolované komunitě několika žen s malými dětmi a jediné mužské, zato hlavní postavě ztvárněné suverénním, až hypnotickým Vincentem Casselem. Zoufale pomalé tempo ovšem Partyzána neprodá, rozdílová je zde nádherně zasněná pohádková hudba, která ve mně vyvolávala dojem, že každou chvíli odněkud vyleze zlý skřítek a bude všechny strašit. Na celovečerní režijní debut artová paráda a za obsazení klučiny Jeremyho Chabriela líbat ruce, jinak se jsem trošičku nudil. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Zvláštní hybrid mezi thrillerem a uměním za každou cenu, který ve výsledku nefunguje ani na jedné rovině. Jako film o využívaných dětech to není vlastně vůbec napínavé, a jako pohádka ze světa, který je tak trochu mimo náš prostor a čas, obsahuje příliš konkrétních věcí, které odkazují ke každodenní realitě - přitom však nejsou víc rozvedeny a nechávají velké množství otazníků nad logikou filmového světa - jak to vlasatně celé funguje? Proti komu se bojuje? A bojuje se vlastně proti někomu? Dává pak název partizán smysl? ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kedže približne v tretine filmu vytušíte,ako to celé dopadne, tak zvyšok filmu Vám síce prinesie zážitok v podobe celkom dobrých hereckých výkonov Gregoriho a Alexandra, ale filmu už chýba akékoľvek napätie a je to už iba oddiaľovanie očakávaného konca, ktorý režisér nechal trochu aj na fantázii divákov, ale asi nikto si svoj koniec domyslí inak. Ešťeže Gregori svoj "klan" nevychovával aj v náboženskom duchu, pretože to by tu zase boli úchvatné komentáre.Takto ich je málo, lebo k tomuto filmu sa vyjadruje ťažko, treba vidieť a vytvoriť si vlastný názor. 45% ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nelituju, že jsem Partyzána viděl, zároveň jsem rád, že mám svou dávku artu pro leden splněnou. Před shlédnutím je dobré počítat s několika věcmi. Nedozvíte se, proč partyzán dělá to, co dělá. Nedozvíte se nic o minulosti kohokoli, vztahy jsou načrtnuté velmi po povrchu, stejně tak fungování komunity nebo vnějšího světa. Partyzán se může odehrávat na Ukrajině stejně dobře, jako v paralelní dystopické minulosti /současnosti /budoucnosti /postapo budoucnosti, popř v alternativním vesmíru. Celé to stojí na Casselovi, který je výborný, ostatní mu zdařile přihrávají. Působivě je vystavěné prostředí, škoda, že se více "akce" neodehrává za zdmi komunity. Najít takhle bizarní exteriéry muselo dát práci, mohly být zakomponovány více. Celkově vzato, první polovina mě bavila hodně, spousta dobrých nápadů, atmosféra a očekávání. V druhé polovině zjistíte, že už to bude v zásadě pouze totéž, se všemi klady a zápory první půlky. Přesto, že závěr nic neobjasní a nikam film moc neposune, stačilo mi to. Lehké doporučení pro ty, kteří přibližně ví, do čeho jdou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama